Sinopsis Weightlifting Fairy Kim Bok Joo (MBC)

Friday, January 06, 2017



Weightlifting Fairy Kim Bok Joo

Sinopsis | Tonton Online Weightlifting Fairy Kim Bok Joo (MBC)


Drama: Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo (literal title)
Revised romanization:Yeokdoyojung Kimbokjoo
Hangul: 역도요정 김복주
Director: Oh Hyun-Jong
Writer: Yang Hee-Seung
Network: MBC
Episodes: 16
Release Date: November 16, 2016 - January 11, 2017
Runtime: Wednesdays & Thursdays 22:00
Language: Korean
Country: South Korea

SYNOPSIS

Kim Bok Joo ialah seorang ahli angkat berat wanita. Ayah nya mempunyai sebuah restoran ayam dan pakciknya bercita-cita untuk menjadi seorang pelakon. Kim Bok Joo ni watak dia ialah seorang yang outgoing, friendly and ceria. Dia and 2 orang lagi kawan perempuan tak popular disebabkan minat diorang tu. Team angkat berat dengan team gymnastic memang tak sehaluan langsung.

Jung Joon Hyung pula seorang perenang yang selalu waktu tournament disingkirkan (sebab dia suka nervous and end up termula awal). Dia dibesarkan oleh pakcik and makcik dia bersama sepupu bernama Jung Jae Yi.

So one day, Kim Bok Joo terserempak dengan Jung Joon Hyung and terjumpa handkerchief Joon Hyung ni. Then lepas crisis pencuri pakaian dalam, Kim Bok Joo nak pulangkan handkerchief dekat Joon Hyung. Dia basuh and iron sebagai tanda maaf ( kenapa minta maaf tengok cita ni sendiri haa). Joon Hyung bertambah marah bila dapat tau dia basuh handkerchief tu. Kim Bok Joo terjatuh dalam kolam renang and Joon Hyung selamatkan dia. Baru diorang sedar actually waktu kecil dulu Bok Joo pernah selamatkan Joon Hyung.. Patutlah familiar ! 

Kim Bok Joo tersuka dekat sepupu Joon Hyung and sanggup menipu sebagai pelajar cello. Sampai satu tahap , dia terpaksa give up. Kebetulan juga teman sebilik dia ialah seorang gymnast which is actually ex-girlfriend Joon Hyung. Hubungan diorang a bit childish. Tapi banyaklah yang diorang berjaya hadapi bersama. hahaha ayat poyo.

Last sekali, happy ending. Both graduate. Joon Hyung pun dah berjaya atasi nervousness dia.

Tak berapa best sangat, sebab tak banyak crisis. haha
tapi boleh lah nak tengok sebagai penghilang bosan.

You Might Also Like

0 comments