Lazada Birthday Blogger Contest 2017

13:08:00

Assalammualaikum.

Lazada Birthday Blogger Contest, 5TH Birthday Surprise

Lazada Birthday Blogger Contest, 5TH Birthday Surprise | Wah sudah lima tahun usia Lazada di Malaysia ya. Pada tarikh 22 March hingga 24 March ni, Lazada bakal melancarkan Lazada Birthday Sale : (http://www.lazada.com.my/birthday-sale/ ) sempena ulang tahun Lazada yang ke-5! Discount sehingga 90% menanti. Mesti ramai yang tak sabar kan ? So exciting! Dengan zaman serba internet ni siapa tak tahu dengan kewujudan Lazada yang merupakan salah satu gedung online terkemuka dengan pelbagai jenis produk jualan dari segi kelengkapan rumah, pakaian wanita, pakaian lelaki, peralatan sukan, gajet dan lain-lain lagi. Harga yang sangat berpatutan, dan pengguna juga dilindungi 100% ketika membeli-belah di Lazada.

Yang lebih menarik lagi selain discount berlipat ganda? Lazada juga menganjurkan Lazada Birthday Blogger Contest khas buat blogger seluruh Malaysia. Contest ini berlangsung dari 1 March 2017 hingga 23 March 2017 tau.  Hadiah ? Lumayan beb, sebab tu Mellya dengan berbesar hati nak korang semua join jugak!

Less than 50 Participants (10 winners)
1st Prize: 1 x RM300
2nd Prize: 3 x RM200
3rd Prize: 6 x RM100

More than 50 and less than 100 Participants (20 winners)
1st Prize: 1 x RM500
2nd Prize: 7 x RM250
3rd Prize: 12 x RM125

More than 100 Participants (30 winners)
1st Prize: 1 x RM800
2nd Prize: 12 x RM300
3rd Prize:17 x RM150

Lumayan bukan?
 Haa sebab tu lah, “the more the merrier”  Mana tahu ada rezeki kita 😚

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

💓 What do you love about Lazada Malaysia? 
Banyak ! Apa yang saya suka sangat dengan Lazada ialah di Lazada macam-macam jenis benda saya boleh cari. Tak kira lah berus muka, make up, pakaian, kelengkapan rumah, gajet, makanan haiwan, jam tangan dan macam-macam lagilah boleh dicari melalui Lazada. Bukan itu saja, harga yang ditawarkan juga sangat berpatutan dan kita boleh buat “price comparison” menerusi online je, tak perlu nak ke kedai, buang masa mencari tempat yang menyediakan barangan yang lebih murah dan tinggi kualiti. Tambah pula Mellya lebih suka shopping menerusi phone je.
Dah la murah, cara pembayaran pun bebas, boleh guna secara online, COD pun boleh. Keselamatan pengguna ketika membeli terutama yang menggunakan online banking pun meyakinkan saya untuk terus menggunakan perkhidmatan Lazada. Bayar online lebih mudah, transfer je, tak perlu nak sediakan duit waktu delivery sampai hehe
Selain itu, servis penghantaran Lazada yang pantas dan cepat juga sangat mengagumkan saya. Tak serik untuk membeli-belah di Lazada kerana perkhidmatan nya yang sangatlah TERBAIK.

In short
  • Pelbagai jenis product mudah didapati di Lazada
  • Harga yang berpatutan
  • Memudahkan kerja-kerja "price comparison"
  • Kualiti
  • Cara pembayaran yang mudah
  • Fast delivery 
  • Good service

💓 Top three Product picks from Lazada Malaysia
Tough question as i always "rambang mata" bila buka Lazada haha Selalu nya tempat Mellya paling selalu tengok ialah Health & Beauty and Women's Clothing. Electronics jarang-jarang. hehe

Sinma 3 Layers Clear Acrylic Cosmetic Drawers
Lazada Birthday Blogger Contest, 5TH Birthday Surprise
Memandangkan Mellya ni seorang "makeup hoarder", Sinma 3 Layers Clear Acrylic Cosmetic Drawers ni sangat membantu untuk jadi storage barang makeup Mellya yang bersepah atas meja dan drawer. haha Teringin juga nak ada cosmetic drawer ni, kemas sikit. Dengan discount 47%, wah save banyak ni, bukan murah kalau nak beli cosmetic drawer ni tau. Mostly yang Mellya jumpa di website lain, Instagram dan lain-lain, majority mencecah RM 100+. 
Lazada Birthday Blogger Contest, 5TH Birthday Surprise

Banyak review baik daripada customer.  membuatkan keinginan meluap-luap.
 sesuai dijadikan wishlist 2017.

Cornell CGS-S103P Garment Steamer
Lazada Birthday Blogger Contest, 5TH Birthday Surprise
Yang ini untuk mama Mellya. Dah lama mama mengadu nak beli steamer ni. Memudahkan nak iron baju. Tapi sampai sekarang tak dapat nak beli. Bila tengok dekat Lazada ni murah pula, Cornell antara jenama hebat tau. hehe Masih mengumpul dana untuk beli.

IPAD MINI
Lazada Birthday Blogger Contest
One of my wishlist too. Ini pulak untuk memudahkan Mellya update Instagram dan Facebook Mellya. Bila jadi online seller ni, tablet atau fon sangat penting tau. Dengan adanya Ipad ni, tak dela Mellya nak gunakan fon personal, cepat habis bateri. Lagipun memudahkan Mellya nak online shopping jugak. Ops ! heheh

💓 How do you think Lazada Malaysia can improve? 
Lazada telah berjaya mendapat tempat di hati rakyat Malaysia, tapi adalah penting untuk meningkatkan lagi kualiti perkhidmatan dan mengemaskini product yang dijual di Lazada sejajar dengan peredaran masa atau trend masa kini. Sediakan "live support message" bagi memudahkan pelanggan yang menghadapi masalah waktu pembelian dan.. Selain itu, Lazada perlu menceriakan sedikit web Lazada yang sedikit "gloomy" di mata saya.  hehehe

  • Improve service quality
  • Up to date
  • Live support message
  • Improve website appearance

💓 What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

Lazada Birthday Blogger Contest, 5TH Birthday Surprise

" Happy birthday Lazada ! Semoga terus berkembang maju di Malaysia dan semoga menjadi "the best online shopping website" yang berjaya memenuhi kemahuan setiap pelanggan.

Thanks for fulfilling my needs with great choices, affordable prices and good service.
Keep up your good work and wishing you all the best, Lazada's team! "

How to Join – Lazada Birthday Blogger Contest

1. The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm).
2. Each contestant (blogger) has to write a post and answer these questions on his/her blog post:
  • What do you love about Lazada Malaysia? 
  • Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
  • How do you think Lazada Malaysia can improve? 
  • What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 
3. The Article must contain screenshots for the three products mentioned in point.
4. Contestants are required to submit the link to their post via e-mail to contest@lazada.com.my
7. Contestants are welcomed to post the article in any language.
6. Winners will be selected at random.

You Might Also Like

17 comments

  1. good luck dear!! menariks...mcm nak join gak la.. he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks all ! hihihi jemput la join sekali ya sis ^^

      Delete
  2. good luck and all the best mellya. mudah-mudahan ada rezeki awak.

    ReplyDelete
  3. tengah usha barang untuk adi top 3. all the best mellya!

    ReplyDelete
  4. wadduhh kalau betul2 dapat menang ipad tu tak tidur malam sis dok main itu saja hahaha. goodluck sis In Shaa Allah kalau rezeki ada maka ada lah :*

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/alexa-rank-blog-elsaalicious-1.html

    ReplyDelete
  5. Good luc & all d best..
    Cikna pun join jgk tp masih drag lagi,huhuu....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh mellya pun draft berhari-hari, harini baru siap :P

      Delete
  6. good luck mellya..sis pun ada join jugak contest ni..

    ReplyDelete
  7. gud luck Mellya..semoga berjaya...Umi belum berkesempatan nak join contest ni..InsyaaAllah

    ReplyDelete
  8. thanks ! haha kita cuba, nah kiss untuk semua 😘😚😂

    ReplyDelete
  9. All the best . CR tgh draft nk join. Tp xsiap2 ag. Haha

    ReplyDelete