Featured Post

Assalammualaikum. Posting yang padat dengan info dan selamba selalunya mampu menarik perhatian pembaca untuk terus membaca dan ...

Continue reading

Monday, 22 May 2017

Sunshine Blogger Award - Sayidah Napisah | Zizie Zack


Assalammualaikum.

Sunshine Blogger Award - Sayidah Napisah | Zizie Zack


Alhamdulillah sekali lagi dicalonkan hahah actually dah lama sangat ni postpone mengarang. Disebabkan soalan nya yang sangat lah banyak, agak mencabar bila nak jawab. The Sunshine Blog Award is given to “bloggers who positively and creatively inspire others in the blogosphere“.Thanks blogger Sayidah dan Zizie atas kesudian untuk tag Mellya. 😄 Ada beberapa soalan yang dikemukakan oleh sis berdua ni, sebelum tu jom tengok rules untuk peserta Sunshine Blogger Award ni dulu ;

Here are the RULES
  • Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog 
  • Answer the 11 questions sent by the person who nominated you 
  • Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions 
  • List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog. 

Tagged by Sayidah

1. Lagu apa yang paling anda suka & layan sekarang ni? (boleh lebih dari satu)
I want something just like this... du du du du du duuuuu.. haha dengan lagu all time low... low... low...

2. Teringin nak travel kat mana? Kenapa di sana?
Teringin nak pegi Australia je. Tak tau kenapa. Rasa macam nak tinggal terus kat situ hahaha

3. Lebih rapat dengan mak atau ayah?
Abah, even though selalu kena marah, tapi nak mintak apa-apa mintak kat abah gerenti dapat. heheh

4. Time sekolah dulu, subjek/ mata pelajaran apa yang paling anda suka? Sebab?
Bio and Sejarah tapi tak ingat dah pun hahaha eleh bio tu minat je tapi spm dapat b ja 😂

5. Pernah tak rasa putus asa dalam hidup? Bilakah?
Pernah! Waktu dapat result spm yang tak berapa gempak iaitu 5A je hahah Time tu rasa macam putus asa gila-gila lah.

6. Apakah kata-kata perangsang/motivasi yang selalu anda kata pada diri sendiri when things get tough in your life?
Sabar Mellya sabar.. dugaan.. sabar sat ja.. haha tu ayat selalu terdetik dalam hati.

7. Posisi favourite bila nak tidur?
Mengiring peluk bantal peluk heheh

8. Tajuk buku/novel yang paling latest/last anda baca?
ALAMAK... Soalan yang sangatlah cepu emas sebab Mellya tak membaca sangat haha

9. 5 perkara yang anda TERINGIN SANGAT SANGAT nak buat sebelum umur mencecah 50 tahun [bucketlist/wishlist]
5 perkara for sure melibatkan parents, family. And travel dengan kawan-kawan.

10. Nyatakan hobi pelik yang anda buat tapi orang lain tak buat atau jarang-jarang buat.
Hm hobi? lol I dont know. Rasa macam tak ada hobi pelik. Benda yang selalu buat ialah scroll ig, main game, tengok movie. Hobi yang mendatangkan faedah jauh sekali hahah

11. What do you think of my blog? sincerely eh jawab hehehe.
Blog yang sangat berinformasi dan padat. haha one of my favourite blog. 

Tagged by Zizie

1. Tell me about yourself. I want to know more about you.
Mellya asal Penang. Bila dah kenal banyak cakap, pastu mood swing. haha

2. Dah berapa lama korang blogging? Dan apa pengalaman best korang sepanjang blogging. "Dapat ramai kenalan" tidak dibenarkan. Hee.
Hmm kalau ikutkan lama dah, but kalau ikut usia blog ni dah nak masuk one year. Pengalaman paling best bila menang giveaway hahah

3. Top 3 in your bucketlist.
Haa yang ni boleh baca dekat wishlist Mellya. Rasanya pasal kerja and sambung belajar,

4. Your bestfriend. If you don't have any single human as your BFF, anything can lah.
My bestfriend is my phone lol I cant live without my phone. Without phone tak boleh nak contact my human bff haha

5. 5 things that you most treasure.
Hm phone, laptop, make up, another two..... tak tau dulu masa zaman suka Kim Soo Hyun adalah mengumpul barang-barang Faceshop sebab ada muka dia, sekarang dah tak minat dah haha

6. Last movie that you watched? Recommended or not?
Last movie Grace cita bunuh-bunuh Siam. Tak best langsung. Not recommended. Tengok kat Tv ja haha

7. Makanan yang you craving sangat sekarang! Yes , right now!
Right now im craving for lamb chop. Urghhh

8. What makes you had an adrenaline rush? Aku hempuk sape jawab benda tak senonoh kang.
Adrenaline rush? HAHAH hmm waktu jumpa crush la kot. Sapa tu?

9. Are you away from your family? If yes, tell me your hardship. #teamanakperantau
No! Dok kat umah haa. Adik beradik semua tak de, cek ja dok umah skarang. Teringin beno nak merantau.

10. Take a photo of inside your purse/wallet. Messy or not.. Heh.
hahaha alamak yang ni tak dapatlah. sebab jawapan nya sememang messy. Penuh dengan kertas resit yang entah bila terselit, kumpul tanpa sedar.

11. I know you barely know me. Just want to hear others opinions about me. Hahaha.
Hmm sis ni outgoing person agak nya haha

So that's all for now. Thanks for the tag. Sekali lagi maafkan saya tak dapat nak memenuhi syarat untuk tag sesiapa dalam award kalini. Nak baca previous post Sunshine Blogger Award boleh check di Sitemap. Btw, jemput singgah blog dua blogger hebat ni ya ❤
Previous Post
Next Post

About Author

A Penang blogger, currently working as a freelance writer. For collaborations, feel free to contact me via email fhatinameliamusa@gmail.com. Leave some comments too ❤

7 comments:

  1. Kak ana masa dpt 5A dlm SPM dah kembang giler tu. Haha.

    Dag dig dug kalau berselisih dgn crush ye. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tak dela sangat dub dab nya 😂

      Delete
  2. 10. Take a photo of inside your purse/wallet. Messy or not.. Heh. soalan ni mmg paling Umi suka sbb kat dlm purse Umi mmg lebih banyak resit dari wang..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah samalah kita.. actually tak sedar pun bila masa kumpul resit tengok je da penuh..

      Delete
  3. Wow, 5A semasa SPM? Kalu akak la dapat results tue, memang melompat smp ke siling... :)

    ReplyDelete
  4. haha. sma la kita. penuh dgn resit. duit nya x hadooo.. hehe

    ReplyDelete
  5. dulu kala aida x suka sejarah & bio.
    prefer maths. malas nak baca tau.
    sekali bila dpt result spm, abah paksa apply law.
    nangis nangis nangis. cita2 kunun nak jadik arkitek :(
    ter jadik la lawyer. hamik ko, kena membaca dari kulit ke kulit!

    ReplyDelete