What's Hot

Monday, 31 December 2018

12/31/2018 11:09:00 pm

Tips Makeup Ringkas Dengan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream


Assalammualaikum.


Hai korang! Terima kasih la sudi singgah blog Mellya lagi. HAHA Tahun baru dah dekat ni, azam baru dah ada ke? Memasing ada azam tahun baru, salah satu azam tahun baru Mell nak ada kulit licin dan lawo. Hahaha Nak bagi tercapai mudah je, pakai product yang selamat dan sesuai untuk kulit. Yang paling penting skincare routine. Tapi entry kali ni Mellya bukan nak bebel tentang azam tahun baru, tapi Mellya nak share tips makeup ringkas menggunakan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream. Yang mana tak sempat nak baca review Mellya sebelum ni, kalau tak keberatan singgah lah ke posting Mellya sebelum ni disini. Semua info Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream yang korang patut tahu boleh rujuk di link ini >> Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.


Dah sebulan lebih Mellya pakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream, and dah jadi rutin harian, pakai setiap hari sampai tak dapat nak skip langsung cc cream. Kenapa Mellya cakap ringkas? Korang pakai CC Cream Hansaegee Nature ni saja pun dah cukup buat wajah korang cantik dan glowing macam pakai makeup.

Benda yang wajib ada dalam bag sejak akhir-akhir ni mestilah Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni. Kalau pergi travel, nak solat mesti nak kena makeup semulakan. Bagi geng yang “pemalas” macam Mellya Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni solution terbaik haha Standby dalam bag eyebrow pencil, CC Cream, Lip Tint pun dah cukup untuk makeup selepas solat. Oh ya, korang lagi jimat masa sebab dah tak perlu nak pakai sunblock lagi, Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni memang dah ada SPF 30 PA+++ jadi dah tak risau sangat.

Step 1: Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream



Picit sedikit CC Cream ke atas tangan dan titik kan ke setiap sudut wajah. Sapu rata korang akan dapat lihat wajah korang lebih cerah dan tona kelihatan lebih sekata. Bagi yang ada parut jerawat seperti Mellya, korang boleh cover dengan concealer stick pada area tertentu.

Step 2: Bedak Tabur 

Bagi yang ada masalah kulit berminyak boleh pakai loose powder untuk kemasan yang lebih matte.


Step 3: Eyebrow Pencil 

Nak nampak muka berseri macam pakai makeup boleh guna eyebrow pencil. Secara tipis pun dah cukup barulah nampak natural.


Step 4: Lip Tint 

Lip tint ni yang best nya boleh digunakan sebagai pemerah pipi dan bibir. Two in one gitu!


Macam mana mudah kan? Pakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream je pun dah cukup buat muka Mellya glowing. Ramai yang tanya pakai apa sejak akhir-akhir ni, pasni korang dah tahu lah ye rahsia Mellya yang tak berapa nak rahsia ni. Kalau korang nak tahu, ramai yang dah cuba and berpuas hati.

My Honest Review: Thanks Hansaegee Nature sebab memperkenalkan Gold Nano CC Cream ni dekat Mellya. Sejak ada cc cream ni, Mellya dah tak kalut nak makeup lama-lama sebab gold nano cc cream ni memang terbaik. Jimat masa dan jimat wang jugak, dah tak perlu pakai foundation setiap kali nak makeup. Sememangnya tips makeup ringkas yang patut korang suma cuba tau!

Oh ya.. Dah berjaya hasut kakak and adik Mellya untuk cuba jugak. Korang bila lagi? Heheh ❤



Company name: Hansaegee Nature
Website: www.hansaegee.com/shop
IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/
FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

Thursday, 27 December 2018

12/27/2018 10:00:00 am

Baby Gift Hampers by Lovingly Signed Singapore


Assalammualaikum.
Lovingly Signed Singapore

Hola everyone! It’s been awhile since my last post (which I think is not that long ago, last few days I posted a review on some products, lol).  For those who have followed me since my previous blog, you definitely know that my sister is a blogger too. And she is now a mother-to-be so she isn’t active in blog for the time being. I was searching for a perfect gift as this is her first child (first baby, and my first nephew yeayy!). 

Since I am quite busy to go and find the present by myself, I decided to buy it online till one day, I saw someone posted about Lovingly Signed.

Lovingly Signed.

Lovingly Signed brings together the most beautiful baby products from across the world, personalises them with your chosen name, lovingly gift wraps them in signature gift boxes and delivers them direct to your door.  Whether it be to celebrate a baby shower, baby announcement, new arrival or the baby’s first birthday or Christmas, we have the widest range of luxury personalised gifts just for them. “– Lovingly Signed website

So I visited their website, Lovingly Signed. To ease the process, I sign up by clicking the “Account” button. At the login page, scroll down and click “Register” to create new account.

Lovingly Signed Singapore

Fill in everything and click “Register”.

Lovingly Signed Singapore
And yeay! It sent me back to the home page and I can start searching for baby hampers. There were actually a lot of categories, I search them through the drop down menu and search box, and I manage to find the baby hampers collection section. It wasn’t hard to search for things here, their website are well organized!
Lovingly Signed Singapore

Searching through the web, so here is what I found. Till I saw this page, I was excited to see all the gifts choices (there are a lot of choices and all of them are very cute!). Hehe there are soft toys, comforter, blanket, and others baby essentials set for you to choose. My sister is conceiving a baby boy so I am aiming for blue theme gifts! 
Lovingly Signed Singapore
A lot of choices for you to choose
Lovingly Signed Singapore

After almost a day of searching for the right gift, I can’t keep my eyes over this welcome gift set! (You can click the picture below to go straight to the page). This set include Blue Gingham Robe, Cotton Baby Grow, Jumper, Cotton Blue Cellular Blanket and Blue Jelly Cat Bunny. All fabrics are 100% cotton and machine washable. They can be personalized with a name to make it a special gifts for the new-born and the mother.

Lovingly Signed Singapore
You can also personalise the colour of the product.

After you have made your choices, “add to cart” and click “checkout”.

Lovingly Signed Singapore

 You can proceed to pay by using “paypal” or “Google Pay”. If you got any discount code, just add into the discount box to enjoy the discount!
Lovingly Signed Singapore


Wasn’t it easy? You don’t have to worry anymore as they will also wrap everything beautifully. So if you are looking for baby gift hampers to surprise your love ones, Lovingly Signed is the right place for you to find them. You can personalise your gifts with their name, and Lovingly Signed will lovingly wrap them and deliver it directly to the receiver, and yes! From Singapore with love. Free delivery in Singapore (4 to 5 days) and Free International delivery for all orders over SGD $250 (within 4 - 8 days).

For more info, visit their website here.

Wednesday, 26 December 2018

12/26/2018 10:32:00 pm

Althea Petal Velvet Sunaway Review - Ultra Lightweight Sunscreen


Assalammualaikum.

Althea Petal Velvet Sunaway Review

Haloo dearies! This week korang memang akan nampak Mellya review product dari Althea je ye hahaha (terpaksa marathon sebab Althea banyak keluarkan product baru yang best-best sejak akhir-akhir ni muahaha). Bukan apa kalau tak share rasa macam kedekut pulak kan, haha barang baik kenalah share, barang tak berapa nak baik sama-sama elakkan hihi Oh ya, kalau korang nak tahu, Mellya dulu memang bukan penggemar sunscreen. Bukan tak gemar, sebenarnya rasa macam sunscreen tu tak penting pun. Tu laa belajar ilmu melawa tak habis, tu yang rasa sunscreen tak penting padahal penting gilos tau!

Althea Petal Velvet Sunaway Review

Sampailah one day Mellya cuba sunscreen Dear Klairs, okay serious talk, Mellya terus jatuh hati. Tapi kalau nak beli yang tu, jenoh juga siapkan duit. Tu pun hasil "review" , kalau tak, tak merasa la Mell pakai sunscreen tu. haha But before that, korang kena tahu, other than Mell pakai sunscreen sebab untuk buat review, Mell actually realize that suncreen atau sunblock ni sememangnya penting untuk kita tau. Ramai yang tak tahu sebenarnya sunscreen ni memang wajib pakai hari-hari disebabkan terdedah dengan cahaya matahari berlebihan boleh buat kulit kita rosak. Eh melalut sudah, back to the main purpose, Mellya nak share product baru yang dilancarkan seiring dengan Althea Petal Velvet Powder, iaitu Althea Petal Velvet Sunaway

At first, rasa macam habislahhh nak beli Dear Klairs punya sunscreen mahal jugak tu. Dah tersuka kan? Till one day, Mellya terima sunscreen terbaru dari Althea ni. Dan suddenly ehhhh lepas dah cuba for a few days, dah rasa macam sunscreen Althea ni dah boleh jadi dupe or replacement Dear Klairs dah ni. hahaha eh takla sama dari segi bau nya beza. Cuma Althea Petal Velvet Sunaway is quite good lah!

Althea's Petal Velvet Sunaway

Althea Petal Velvet Sunaway Review

Althea Petal Velvet Sunaway merupakan sunblock yang boleh digunakan setiap hari. Ianya sangat ringan pada kulit atau lebih mudah dikatakan sebagai "lightweight" dan sesuai untuk semua jenis kulit tak kiralah kulit jenis berminyak, kering dan normal. Mengandungi SPF 50, PA+++ ianya melindungi kulit (non-chemical sunblock) dari sinaran UV berlebihan dengan baik dan selamat.

Althea Petal Velvet Sunaway Review

Antara kandungan penting Althea Petal Velvet Sunaway ialah damask rose extract (melembap dan meredakan kerengsaan kulit) dan geranium oil (menyerikan wajah dan merawat jerawat).

Althea Petal Velvet Sunaway Review
                 Cara penggunaan: Goncang sebelum guna. Sapu ke seluruh muka setiap pagi atau sebelum keluar.

Althea Petal Velvet Sunaway Review

Oh ya, memandangkan Althea Petal Velvet Sunaway ini sesuai untuk semua jenis kulit jadi korang tak perlu risau kan boleh pakai bila-bila masa je. Dengan kebolehan untuk mengawal sebum, oleh itu korang yang ada masalah kulit berminyak sangat digalakkan untuk cuba sunscreen Althea ni. Selain itu, Althea Petal Velvet Sunaway tak macam sunscreen jenama lain, ia tidak meninggalkan kesan "white cast" pada kulit tau. Sebab nya Althea Petal Velvet Sunaway diperbuat daripada bahan non-chemical yang bersifat lebih transparent (mudah meresap dan boleh blend dengan kulit). Best kan?

Althea Petal Velvet Sunaway Review

Texture ringan, bau rose yang sangat lah best. Bila apply ada rasa macam dingin sikit. Tak pasti kandungan apa yang buat Mellya rasa cam "sejuk-sejuk" kat muka ni. Its not a complaint, but its a compliment. I do love it.

Althea Petal Velvet Sunaway Review
Tiada kesan "white cast"

Paling memikat hati Mellya bila Althea Petal Velvet Sunaway ni membuatkan wajah Mellya terasa lebih lembap dan segar! Oh ya, disebabkan juga lepas baca kebolehan nya untuk merawat jerawat juga jadi Mellya nak juga cuba and tengok hasilnya nanti.

Althea Petal Velvet Sunaway Review
klik gambar diatas untuk ke laman berkenaan

Harga setiap botol Althea Petal Velvet Sunaway (55ml) cuma RM 43. Nak super jimat dan lebih berbaloi kalau korang beli dalam bentuk set (Althea Petal Velvet set mengandungi 1x Althea Petal Velvet Sunaway dan 1x Petal Velvet Powder pilihan korang). Oh ya, berita baik juga buat korang,  for a limited time korang layak dapat FREE SHIPPING dengan setiap pembelian ALTHEA Exclusives. Cuma masukkan CODE: PBSHIP ketika checkout nanti.

Althea Petal Velvet Sunaway Review

Overall, dengan penggunaan Althea Petal Velvet Sunaway dan Althea Petal Velvet Powder Mellya rasa lebih yakin bila keluar. hehehe bagi korang yang rasa malas nak makeup tu, pakai dua ni pun dah cukup buat wajah korang cantik dan berseri. Untuk maklumat lanjut, kunjungi laman di bawah ya. Thanks for reading guys! Harap short review ini membantu korang yang tengah confused ❤

Althea Korea

Sunday, 16 December 2018

12/16/2018 09:16:00 am

What I Want for this Festive Season - Althea Christmas Top 10 Wish List


Assalammualaikum.

What I Want for this Festive Season - Althea Christmas Top 10 Wish List

Hohoho Merry Christmas to those who are now reading this blog and celebrate Christmas in few days lol So for this upcoming festive season, i have a few products which you can get them from Althea that i would love to recommend so that you guys can try them out. Please Excuse my bad English and grammar, i'm not sure what happened to my writing skills back these days hoho Oh yes, Althea is having free shipping on all orders with 2+ items! Also not forgotten 15% discount for new Altheans. Back to the main purpose, let's see what are the items that will be always in my top 10 must-have list!

 Althea Bare Essential Set

What I Want for this Festive Season - Althea Christmas Top 10 Wish List

A nice and pretty makeup needs a good, healthy skin. One of the best skincare set i had tried exclusively from Althea! What's included in this set ; 1 x Contour Cleanser: 150g/5.29 oz, 1 x Primer Water: 200ml/6.76fl.oz and 1 x Fixer Cream: 50g/1.76 oz. Suitable for all skin types, it is an easy skin-nourishing, specially curated trio for a simple routine that perfects the skin over time. Very gentle to skin and provides the skin with hydration. You can read my personal review from here >> Althea Bare Essential: Glass Skin goal! Good value for money and product quality. Oh and yes i would suggest you to buy them in set for only RM104.40 and for a limited time we can get FREE SHIPPING on all ALTHEA Exclusives with CODE: PBSHIP Where to find it and for more info? Althea Bare Essential Set

Althea Petal Velvet Powder

What I Want for this Festive Season - Althea Christmas Top 10 Wish List

My first translucent aka loose powder is from Althea too! I would buy a tons of Althea Petal Velvet Powder because i love how it works to my skin and makeup. It control sebum very well, keeping our skin shine'free! Price per box (which consist of 3g powder) is RM 16 only. Also suitable for all skin types, it leaves mattifying, lightweight feels to the skin. I would suggest you to read this through >> my personal review on Petal Velvet Powder. Where to find it and for more info? Althea Petal Velvet Powder

Missha Glow Tension

What I Want for this Festive Season - Althea Christmas Top 10 Wish List

I was attracted to its stylish packaging lol It is a cushion , micro cover powder with fine particles  that tightly cover skin flaws and create smooth and gleaming makeup look. Each cushion consist of  15g, RM69 per cushion. Where to find it and for more info? Missha Glow Tension  

Missha the First Treatment Essence Intensives

What I Want for this Festive Season - Althea Christmas Top 10 Wish List

Missha’s best-selling The First Treatment Essence. I saw a lots of positive review from users in Instagram and blogs. What's good about Missha is the First Treatment Essence Intensives consist of Himalayan purple barley - Plumps, smoothes out skin texture and reduce pigmentation for a youthful glow, Niacinamide - Brightens and clarifies the skin  and Adenosine - Energizes the skin to reduce the appearance of fine lines and wrinkles which is suitable for all skin types. Each bottle consist of 150ml, RM135 each. Where to find it and for more info? Missha The First treatment Essence

Etude House DR. MASCARA FIXER FOR SUPER LONG LASH

What I Want for this Festive Season - Althea Christmas Top 10 Wish List

Long Lash formula mascara from Etude House that lengthens and separates, keeps the lashes healthy and strong; promotes growth and length. Also waterproof and can be used as a base or top coat mascara. 6ml each for RM26 only. Where to find it and for more info? Etude House Dr Mascara Fixer ❤

Etude House My Lash Serum

What I Want for this Festive Season - Althea Christmas Top 10 Wish List

Be healthy from the eyelash root, my lash serum helps to nourish the eyelash root and makes it strong and elastic eyelash. Calming effect to the eye line! It provides nourishment to the eye line along the eyelashes’ roots, providing calming effect on tired and sensitive eye line. Each consist of 6ml for only RM17. Where to find it and for more info? My Lash Serum

MISSHA Cotton Blush

What I Want for this Festive Season - Althea Christmas Top 10 Wish List

Cotton powder blusher that provides natural liveliness with highly soft and transparent particles being blended. Soft velvety texture with less flowing powder gets blended smoothly without caking. Transparent but lively color permeates the skin tone naturally. Excellent color persistence that remains like freshly put makeup.Silky Elastic Powder’s excellent sebum controlling effect makes the color adhere softly. Each contains 4g for only RM16. The size is cute so i think it would be perfect for travel. Where to find it and for more info? Missha Cotton Blush ❤


The Saem Cover Perfection Tip Concealer

What I Want for this Festive Season - Althea Christmas Top 10 Wish List


I had tried cover perfection pot concealer and i love it so i would like to give it a try with Saem Tip Concealer.  Pigmented coverage with easy blendability. Smoothes over fine lines and blemishes; brightens dark circles and lasts all day and easy to carry for touch-ups. Each consist of 6.5g for only RM16. Where to find it and for more info? The Saem Cover Perfection Tip Concealer 

PRRETI Honey & Berry Lip Sleeping Mask

What I Want for this Festive Season - Althea Christmas Top 10 Wish List

Prreti helps to moisturize and smooth lips during our sleep! Smoother rough, chapped lips and improve elasticity of your lips. Uses natural ingredients. Also can be used during the day! Each tube contains 15g for only RM9. Where to find it and for more info? Prreti Honey&Berry Lip Sleeping Mask

So these are the items that has been in my current wish list. Dear Santa-human (or anyone who read this lol) please grant my wishes. I promise to do more product review if  you granted my wish hahaha  All hail Althea!

Sunday, 9 December 2018

12/09/2018 06:45:00 pm

Althea Petal Velvet Powder Review


Assalammualaikum.

 Althea Petal Velvet Powder Review

Hi korang! Sapa kat sini suka pakai translucent powder aka setting powder aka loose powder? To be honest, dulu Mellya suka pakai bedak compact lepas pakai foundation, end up makeup Mellya nampak bercapuk and muka makin bertambah oily bila dah lama sangat pakai makeup. At first macam geram gakla.. dah pakai powder still oily ?? haha Some might says makeup bila nampak shiny sikit nampak cantik but if shiny sebab minyak yang overloaded tu acano pulak ? haihh So one day, Mellya nak beli Althea Bare Essentials sebab dah nak habis stock kat rumah, and at that time ada sale, i decided to buy Althea Petal Velvet Powder (after baca banyak review yang menyatakan bedak tu quite good for oily skin muahaha). Masa tu cuma ada 1 code which is #0 Translucent. Harga pun cuma RM 16 je, rasa macam kaya sikit time tu so beli lah hahaha

 Althea Petal Velvet Powder Review
Ada seal atau pelekat untuk pastikan powder tak tertumpah keluar
So nin dia, Althea Petal Velvet Powder code #0 Translucent which i love the most! Woot woot... Since that day kan, Mellya memang selalu beli Althea Petal Velvet Powder ni each time Mellya shopping barang kat Althea sebab best gila bedak ni. Korang mesti nak tahu kenapa Mellya cakap best kan? So please continue reading until the end of this post yeah!
 Althea Petal Velvet Powder Review
For the second Althea's Gift, Mellya received Althea Petal Velvet Powder (3 color code ; #0 Translucent, #23 Warm Beige and Special Edition, Pink Lavender) together with Althea Petal Velvet new range, Althea Petal Velvet Sunaway, which is a sunscreen! (Promise i will review Althea Petal Velvet Sunaway in the next post, so please visit my blog again hehehe)
 Althea Petal Velvet Powder Review
Disertakan dengan span lembut and fluffy , comel!

Althea Petal Velvet Powder #0 Translucent & #23 Warm Beige

 Althea Petal Velvet Powder Review
"Suitable for all skin types, Althea Petal Velvet Powder sets makeup, minimize pores and smooth unevenness, leaving skin a satin finish that's soft and supple to touch." 

Althea Petal Velvet Powder is a loose powder that helps to mattifying your skin (very suitable for oily skin as it helps to control sebum) Mengandungi 3 bahan utama iaitu extract Althea kaya dengan anti-oxidant yang melindungi kulit dan mengekalkan kelembapan kulit, Polyphenols melindungi kulit dari sinaran UV dan Saponarin yang merawat sel kulit yang terjejas dan anti-aging. Code #0 sesuai untuk semua jenis kulit dan #23 untuk mereka yang mempunyai kulit sedikit gelap.

 Althea Petal Velvet Powder Review
Texture lightweight and soft.

Althea Petal Velvet Powder #PinkLavender

 Althea Petal Velvet Powder Review
Packaging lebih menarik with metallic purple packaging.

Sempena tahun ketiga Althea, Althea telah memperkenalkan Althea Petal Velvet Powder Limited Edition Pink Lavender dengan formula khas untuk mencerah kulit yang kelihatan kusam. Mengandungi extract lavender yang meredakan irritasi, merawat kulit dan bersifat aromatherapy. Juga mengandungi hydrogenated lecithin dan glycerin yang melembapkan kulit. Althea PVP #Pink Lavender also extends the wear time of makeup, absorb excess oil, brighten up skin, makes eyeshadow last longer and more pigmented.

 Althea Petal Velvet Powder Review
Bau lavender yang menyenangkan, particle pink dan purple yang membantu mencerahkan kulit.


 Althea Petal Velvet Powder Review
The differences! credit : Althea Korea

My Honest Review

 Althea Petal Velvet Powder Review

The best among the best with affordable price! Since Mellya pakai loose powder Althea PVP ni, muka Mellya dah kurang berminyak. Jadi Mellya memang recommend sangat dekat mereka yang ada masalah kulit berminyak dan jerawat untuk cuba loose powder ni. Selain tu, muka Mell nampak lebih lembut dan flawless bila pakai loose powder ni, tak tau knapa haha Sebab tu Mellya jadi addicted gila dengan Althea Petal Velvet Powder nih and selalu repurchase everytime Mellya shop dekat Althea.

 Althea Petal Velvet Powder Review

Again, i would say, Mellya memang suka gila dengan loose powder Althea ni, memang tak mengecewakan. So korang kalau nak cuba boleh cari dekat Althea je tau. Setiap satu mengandungi 3g berharga RM 16 kecuali Althea Petal Velvet Powder Special Edition berharga RM 17. Murah je, tak mahal pun haha Sekarang diorang dah launch dua lagi product baru iaitu Althea Petal Velvet Sunaway and Milk Peel Cream Mask. So tunggu review Mellya yang akan datang ya. Thanks for reading ❤

Althea Korea
Website : http://my.althea.kr/

p/s: Will soon share my makeup routine. Stay tuned!


Tuesday, 27 November 2018

11/27/2018 10:00:00 am

Hansaegee Nature Review : Tampil Cantik Berseri dengan S+ Recover Gold Nano Color Control Cream



Assalammualaikum.
Pernah tak satu masa korang rasa malas sangat nak makeup? Yelah kadang nak keluar rumah tak sampai 10 minit takkan nak makeup jugak kan.. haha tapi bila dah tak makeup rasa macam "mak jemah" pulak. Mula rasa orang dok perhati ja muka togel kita nih. Kesudahannya capai lah jugak foundation sikit, bedak sikit, lipstick, calit sikit pipi merah sebab tak nak nampak pucat lesi. haha Balik rumah satu hal nak kena cuci makeup bagai. Sampai lah satu hari, Mellya jumpa S+ Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature nih. Mula rasa "sinar harapan" baru datang...... hahahah nak tau kenapa Mellya cakap camtu? Korang kena baca post ni sampai habis baru tau reason sebenar heheh (tak baca serious rugi).

Hansaegee Nature 

Sebelum Mellya membebel panjang, ada baiknya Mellya perkenalkan dulu Hansaegee Nature, sebuah skincare brand, product originally made in Korea yang telah bertapak di Malaysia sejak tahun 2011. Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream merupakan salah satu product mereka yang digemari ramai dan sudah berada di pasaran lebih dari 5 tahun.

   Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream

Selalu kita dengar BB Cream kan? CC cream ialah singkatan kepada color correction/complete cream dimana ia ialah all in one cream, cosmetics yang digabungkan dengan fungsi penjagaan kulit (basic skincare+makeup benefit). Lebih ringan daripada BB Cream, Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni mampu memberi effect soothing, mencerah, melembap dan menyekatakan tona kulit tau.

Sesuai untuk semua jenis kulit (Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni paling sesuai untuk mereka yang risau kulit cepat kedut, muka berminyak, kering, sensitive dan juga freckles), antara kandungan utama Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ialah Mineral Water (meningkatkan elasticity kulit, balance pH level kulit, mudah serap ke dalam kulit), Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract (meredakan irritasi, anti-bacteria dan melegakan kulit bermasalah), dan Colloidal Gold (mencegahkan penuaan, menghalang infrared radiation, antioxidant dan anti bacteria). Semua bahan ni bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit tau!
Cara penggunaan: Cara untuk pakai pun mudah je, lepas skincare routine just sapukan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ke seluruh wajah sebelum makeup. Kalau tak nak makeup pun boleh cuma oles lipstick jee. hihi Nampak natural sis! Kalau nak makeup pun tak salah, lagi gorgeous. Oh ya, kalau korang nak tahu, CC cream ni juga boleh dijadikan sebagai makeup base. Kalau sapu eyeshadow atas permukaan yang ada cc cream, korang akan perasan warna dia lebih pigmented tau! Cuba tengok hasil makeup test Mellya ni. hihi
Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni berwarna putih dengan gold nano halus. Dengan fungsi color control apabila di blend, ia akan mengikut warna kulit kita.
Menarik bukan? Mellya juga sempat test di tangan Mellya sendiri, korang boleh tengok gif di bawah ye. Memang Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni mampu meresap dan mengikut warna kulit kita, jadi tak perlulah nak risau kalau kulit korang berwarna gelap, tak kan bercapuk pun. hihi
Texture cream yang ringan ni memang mudah meresap dalam kulit, sebab tu ia dapat blend dengan warna kulit kita. Pakai pun tak rasa berminyak langsung!

My Honest Review

Mellya suka sangat CC Cream ni sejak pertama kali cuba lagi! Muka Mellya yang banyak kesan parut jerawat menyebabkan kulit nampak warna macam tak sekata. Pakai makeup pun kadang tak tentu lagi boleh cover. Bila dah pakai cc cream ni, muka Mellya nampak lebih cerah dan sihat. Dah tak kering lagi! Yang menarik nya Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni ialah ia mampu blend dengan warna kulit tau. Jadi korang tak perlu risau takut bercapuk. Mellya memang puas hati dengan hasil nya bila dipakai pada wajah Mellya. Nampak lebih glowing and licin kulit hihi 

Selain tu, muka pun tak berminyak (ada sesetengah cc cream yang Mellya cuba sebelum ni menyebabkan kulit berminyak mungkin sebab tak sesuai dengan kulit Mellya).Lebih penting lagi, Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni mengandungi spf 30++ PA tau, jadi ia mampu untuk melindungi kulit dari sinaran UV yang berlebihan. Tak perlu risau kalau terlupa pakai sunblock. Cukup la sebab Mellya bekerja dalam aircond haha jarang berjemur. hihi 

Well recommended? Yes! Mellya memang recommend sangat korang yang teringin nak cuba CC Cream ni sebab serious worth it! Kalau nak tanya soal repurchase, definitely is a yes. Korang boleh dapatkan di website Hansaegee Nature pada harga cuma RM99 setiap satu dengan free gift tau. Free postage untuk pembelian melebihi RM 70. Untuk maklumat lanjut hubungi team Hansaegee Nature di contact di bawah ye. Thanks for reading ❤

🍁Company name: Hansaegee Nature 
🍁Website: www.hansaegee.com/shop 
🍁IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/ 
🍁FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 
🍁Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia