What's Hot

Thursday, 29 March 2018

3/29/2018 10:32:00 pm

New Mask Collection Review by Aufairy Skincare



Assalammualaikum


Lamakan Mellya tak buat review mask? hehe Padahal Mellya ni memang pantang nampak mask, mesti nak beli and cuba. So setelah sekian lama tak buat review, therefore kalini, Mellya cuba face mask terbaru dari Aufairy Skincare yang boleh didapati di Yoskin dan juga Hermo Malaysia.

Sedikit info tentang Yoskin. Yoskin, dengan tagline "Your skin's bestfriend", Yoskin ialah sebuah web online yang menjual face mask berjenama seperti Mediheal, Cadeau, Muzibed, dan yang terbaru ialah Aufairy Skincare yang Mellya cuba ni. 



"YO symbolizes ‘Young’ and ‘Yogurt’

 while YOSKIN represents a young and healthy skin"


Ada 4 jenis mask dalam collection ni, Bliss Berries (Anti oxidant Brightening), Honey Potion (Nourishing), Pearl Pixies (Whitening), dan juga Mermaid Elixir (Hydrating). Packaging mask ni sememangnya cute, itu antara factor yang menyebabkan Mellya tak sabar nak cuba mask ni. Diperbuat di South Korea, setiap pack mengandungi 25ml.

Bliss Berries (Anti oxidant Brightening) mengandungi 4 jenis extract berries iaitu, blueberry, black mulberry, chinese wolfberry, dan juga strawberry yang membantu mencerahkan dan mengembalikan seri wajah yang kusam.

Honey Potion (Nourishing) mengandungi french provencal black bee propolis, honey dan juga MC-DTOC (anti pollution) yang merawat wajah yang kering tidak bermaya.

Pearl Pixies (Whitening) mengandungi pearl powder, milk protein extract, dan amethyst & nephrite powders yang mencerah kan kulit.

Mermaid Elixir (Hydrating) mengandungi brown seaweed extract, hijiki extract dan juga aloevera extract yang memberi kelembapan dua kali ganda pada kulit wajah.

Dah rupa macam orang minyak dah ni haha

Pakai selepas selesai cleansing dan skincare routine. Pakai 15 hingga 20 minit, pat dry
 (yes, guna jari)

My own testimonial:

Mask ni banyak essence dia, charcoal mask jadi mask ni kaler hitam. Size cover seluruh muka, tak da masalah size tak sama or tak balance macam certain mask yang dijual dekat drugstores ( kena pandai pilih, sometimes ada yang senget benget ukuran dia). Daily face mask meaning that korang boleh pakai mask ni hari-hari and also very suitable for all skin types.

Masa nak pakai, easy to remove the mask from the packet and muat ke wajah dengan baik. Sejuk je bila pakai and lepas pakai, muka rasa lebih licin dan best! Refreshing. And extra essence boleh sapu dekat tangan and kaki ^^

The ratings and Where to get it?

5/5 sebab harga pun murah je hehehe Cuma RM4.90 je tau ! Totally recommended. Korang boleh beli dekat https://www.yoskin.com atau Hermo Malaysia. Actually ada banyak lagi brand-brand lain yang best macam Mediheal dekat yoskin tau. Korang boleh la usyar sana lepas ni especially kaki face mask macam iols.

Btw thanks for reading  Mellya Crayola! ❤

Saturday, 24 March 2018

3/24/2018 12:02:00 pm

Muka Cerah Cantik Berseri dengan Snow Crystal by Elldora



Assalammualaikum.


Sapa yang tak mahukan kulit cerah sihat dan bebas jerawat? Tak kira lelaki atau wanita, semuanya nak kulit yang awesome gitu. Termasuklah Mellya sendiri. Sejak akhir-akhir ni, muka Mellya nampak lebih cerah daripada biasa, kulit pun rasa lembap dan tak kering macam dulu lagi. Apa rahsianya? Mellya diperkenalkan dengan satu produk tablet kunyahan dari Elldora Beauty HQ iaitu Snow Crystal. Nak tau apa tu Snow Crystal? Teruskan membaca.

Snow Crystal ialah tablet mengunyah 12 effects keluaran Muslim bumiputera, Elldora Beauty HQ menjanjikan perubahan seawal 2 minggu! Mengandungi 22 bahan aktif terbaik 100% semula jadi,  ia membantu untuk membuatkan kulit cerah berseri, bersinar dan menjadikan tona kulit lebih sekata.  Setiap botol ada 60 biji tablet yang boleh tahan sekurang-kurangnya dua bulan. 


Perkara wajib tahu tentang Snow Crystal by Elldora Beauty HQ:
  • Selamat dan berkesan
  • Keluaran Bumiputera Muslim
  • 100% bahan semulajadi
  • Tanpa menggunakan bahan terlarang dan berbahaya
  • mempunyai kelulusan KKM

Apakah kandungan Snow Crystal by Elldora?



Antara kandungan terbaik Snow Crystal yang sememangnya menarik perhatian ramai pengguna ialah L-Cystiene, Vitamin C, Collagen, Mangosteen, Astaxanthin, Aloevera, Mixberries, Rice bran, Bird nest, Pomegranate, Sakura, Tomato, Premix Mineral, Green tea, Olive leaf, Lychee, Papaya, Applephenol, Isomalt, Strawberry, Dextrose, Premix Vitamin yang juga sangat baik untuk kecantikan dan kesihatan kulit. 


12 Kebaikan Snow Crystal yang wajib korang tahu 

My own testimonial


Sekarang dah hampir sebulan Mellya amalkan Snow Crystal. Alhamdulillah hasilnya sangat okay dan awesome sangat! hehe muka cerah and lebih sekata, dan kurang berminyak. Selain tu, kulit juga dah tak kering macam dulu lagi. Jadi kulit pun dah tak berapa nak tumbuh jerawat. Bukan Mellya je, ramai lagi yang berpendapat macam ni tau!




Macam mana cara pengambilan Snow Crystal? 

Sehari boleh makan 1 hingga 3 biji sahaja tau. Pagi sebiji malam sebiji. Ada baiknya ambil sebelum makan iaitu waktu perut kosong. Dan banyak kan minum air untuk hasil terbaik. Minum air 3 liter sehari kalau boleh, mesti muka cepat flawless dan gorgeous. Pengambilan secara konsisten pun penting.


Berminat nak cuba? Sekarang ada promotion sebotol Snow Crystal berharga cuma RM 50 sahaja termasuk postage sehingga hujung bulan March 2018 sahaja! Harga asal RM 79.90, waktu ni lah waktu terbaik untuk cuba produk terbaik Elldora Beauty ni. haa Kalau buat comparison dengan tablet kunyahan di luar sana, harganya lebih mahal dan sebotol cuma ada 30 biji tablet je, tahan cuma sebulan kalau makan sebiji sehari. huhu Jadi memang banyak kelebihan Snow Crystal by Elldora ni.


Elldora Beauty juga bakal melancarkan skincare dan foundation yang semestinya terbaik. Nak info dan consultation lebih lanjut, korang boleh hubungi careline yang tertera bawah ni ya :

Elldora Empire
~ Inspire Your Desire ~
Careline: 019-2271077
Instagram: Elldora Beauty HQ

Friday, 23 March 2018

3/23/2018 05:21:00 pm

Idea Hadiah Perkahwinan Bermakna dari Printcious


Assalammualaikum.


Tahun ni banyak pulak Mellya dapat jemputan majlis perkahwinan dari kawan-kawan. Yelah, di usia macam Mellya ni ramai dah memilih untuk berumahtangga, cuma Mellya je belum-belum sampai seru. Haha

Nak raikan pengantin memang lah best, dapat makan nasi kenduri. Tapi bab nak bagi hadiah special buat pengantin memang selalu jadi masalah. Bukan apa, confused nak bagi hadiah apa yang sesuai, kalau boleh nak bagi sesuatu yang bermakna buat mereka. Bukan setakat kawan-kawan je yang confused, Mellya pun nak juga bagi hadiah yang bermakna untuk kawan-kawan yang jodoh nya dah sampai awal haha. Jadi Mellya pun fikir, why not bagi something yang orang boleh guna and boleh dikenang sampai bila-bila. Google dan google, yes dah jumpa! Nak tahu apa dia?



Jadi, sekarang setiap kali depa tanya dekat Mellya, mesti Mellya teringat sesuatu yang sering Mellya dengar tentang feedback serta perkhidmatan design hadiah yang baik. Teringat apa? Printcious lah! Sebelum tu, buat pembaca Mellya, Mellya nak share sedikit info mengenai Printcious dekat korang nih.

Pernah tak korang dengar pasal laman web Printcious ni? Kalau belum, Printcious ialah sebuah laman online dimana korang boleh design sendiri photo gifts korang dalam bentuk cushion, mug, t-shirt, puzzle dan lain-lain. Haa hadiah perkahwinan paling bermakna, mestilah hadiah yang ada gambar pasangan yang diraikan tu kan?


Antara photo gifts yang boleh korang design di Printcious

Hadiah perkahwinan yang bermakna mestilah hadiah yang bersifat personal, sesuatu yang boleh disimpan sebagai kenangan selamanya. Di Printcious, korang boleh tengok idea wedding gifts yang sememangnya sangat membantu kita yang kekadang confused nak bagi apa. So entry kalini Mellya nak share beberapa gifts dari Printcious yang selalu jadi pilihan Mellya bila Mellya nak hadiahkan sesuatu dekat kawan-kawan Mellya yang berkahwin.

T-Shirt
T-Shirt! T-Shirt ni boleh lah si pengantin pakai dan simpan buat kenangan kan. Korang boleh design sendiri T-Shirt korang mengikut citarasa. Printcious juga sediakan design percuma yang korang boleh edit. Lebih special kalau design nama si pengantin sekali. Harga serendah RM 39.90 je tau. Sebab sekarang ada discount 30%.


Mug
Mug sebagai wedding gifts ramai yang dah buat tapi memang rare letak gambar pengantin dekat mug kan? Di Printcious, korang boleh design mug korang sendiri. Harga pun murah, cuma RM 25.90 je lepas discount.


Bantal Comel
Nak lagi sweet apa kata korang bagi bantal comel ni pun best jugak kan. Harga RM 39.90 setiap satu. Harga asal RM 57 tau jangan lepaskan peluang discount 30%.


Canvas
Canvas yang boleh digantung di dinding juga hadiah yang menarik untuk si pengantin. Ada tiga saiz yang disediakan di Printcious; 12" x 8" / 30cm x 20cm (RM 56.90) , 18" x 12" / 45cm x 30cm (RM 94.10) dan 24" x 16" / 60cm x 40cm (RM 134.90). Cuma tambah RM 8.40 untuk pemegang canvas.

Macam mana dengan idea hadiah perkahwinan dari Printcious ni? Mudah sebenarnya dengan Printcious. Yang tak berapa nak kreatif macam Mellya boleh gunakan template atau design sedia ada, bagi yang kreatif boleh je nak design hadiah sendiri. Lepas ni tak perlu lah pening kepala cari hadiah perkahwinan lagi dah. Boleh lah design je hadiah sendiri di Printcious. Harga pun berpatutan. Dah ramai yang gunakan perkhidmatan Printcious, korang bila lagi?

Oh ya, sebelum terlupa, kalau korang mencari wedding door gifts terbaik, jangan lupa hubungi mereka ya. Atau kalau korang nak menarik perhatian tetamu yang datang ke majlis korang, jangan lupa tempah sewa wedding photo booth di hari perkahwinan korang. Baru lah havoc, gerenti ramai yang berselfie masa tu haha

Untuk maklumat lebih lanjut;



Wednesday, 21 March 2018

3/21/2018 09:08:00 am

Tempah Huawei Nova 2 Lite Anda Sekarang di Mstore, Prangin Mall



Assalammualaikum.


Hi semua! Sejak akhir-akhir ni ramai yang dah memilih Huawei sebagai pengeluar handphone android yang berkualiti dengan harga berpatutan. Baru-baru ni juga Mellya ada dengar yang mereka bakal melancarkan model baru. Memang tak sabar nak tunggu tau sebab selalu kalau Huawei keluarkan model baru, mesti dapat sambutan hangat.


Jadi Mellya nak share satu berita baik buat peminat Huawei sekalian, sempena pelancaran dan pembukaan Mstore di Prangin Mall, Pulau Pinang, Mstore memberi peluang kepada para pelanggan mereka untuk menempah model terbaru Huawei yang bakal dilancarkan tak lama lagi iaitu Huawei Nova 2 Lite dengan deposit serendah RM 100 sahaja! Wow ada ke shop-shop lain yang buat macam ni? Sebelum tu, jom tengok serba sedikit info spesifikasi Huawei Nova 2 Lite ni.



Antara spesifikasi Huawei Nova 2 Lite yang sememangnya menarik perhatian “Android lovers” ialah 3GB RAM + 32GB ROM, Selfie Toning Flash, Fingerprint Sensor, Android Oreo, HD display, 13MP+2MP rear camera, 8MP front camera dengan tiga warna pilihan: hitam, biru & gold. Harga Cuma RM 799 sahaja!


Best bukan? Dengan spesifikasi begitu hebat dan harga yang sangat mampu milik memang buat kita nak tempah sekarang! Oh ya, lagi berita baik buat mereka yang telah menempah dan membeli Huawei Nova 2 Lite di @Mstorepg, korang layak menyertai cabutan bertuah untuk memenangi pelbagai hadiah menarik bernilai hamper RM 10, 000!


Bukan tu je tau, para pelanggan @Mstorepg yang telah menempah Huawei Nova 2 Lite akan dapat voucher KFC dan beg travel ekslusif dari Huawei ni. 

So macam mana? Nak tempah? Deposit RM 100 je pun dah boleh tempah Huawei Nova 2 Lite ni. Order sekarang, korang boleh collect phone korang seawal 23 March 2018. Nak pastikan korang layak menyertai cabutan bertuah, korang mestilah dapatkan phone ni sebelum tarikh cabutan iaitu 25 March 2018 tau. Tunggu apa lagi tu? Jom order sekarang. 

Nak tahu info lanjut boleh dapatkan di: 
Facebook: 
https://www.facebook.com/MStorePG/
Instagram: 
https://www.instagram.com/mstorepg/ 
Alamat: 
M store 
33-G-52, Prangin Mall, 
Jalan Dr Lim Chwee Leong, 10100 Georgetown, Penang.

Saturday, 17 March 2018

3/17/2018 10:33:00 pm

The Gravityz, World Highest Ropes Course Now in Penang!



Assalammualaikum.


Caution. Special entry with lots of pictures due to over excited Mellya. haha Last Sunday is the unforgettable one. Me and my blogger friends, Lyana, El Darwena, Lia Hasty, Olivia and Zyarose had visited The Gravityz, an outdoor adventure platform which is located on level 65 at The Top @Komtar Penang. At the height of 239m with a trail length of around 100m, it is  claimed to be the world's highest ropes course challenge. The Gravityz has been officially launched on 10th February 2018. The Gravityz opens for public daily from 10am to 6pm (depends on the weather too).


Before we head to The Gravityz, we will have to register at the Guest Service counter to get our visitor pass at level 6. A soft reminder for those who would like to try this course, you should be in good health condition without any heart related diseases, high blood pressure, pregnancy, hypertension, and also Acrophobia (They ask us to fill in the form provided and also weight us to check if we are overweight).


The staffs are very friendly and the process is so simple, you just need to key in your details in a tablet provided by the staff in order to get the pass. Then, they will bring you to a place where you will have to pass the security check and head to the lift (the lift will bring you up to the highest level where The Gravityz is located).


Once arrived, we met a lady (i forgot to ask her name though) for safety equipment briefing. But before that we were given a pretty, comfy red t-shirt to be worn during the ropes course. She taught us how to wear the safety equipment in the right way. For your information, their safety equipment is Swiss and Italian made, with certification from the European Union and TUV. 

Oh yess for those who have been asking for what kind of outfit to be worn there, you will just need to wear comfortable pants, as they will provide you a shirt and shoes in case you are not wearing appropriate shoes. (sport shoes are encouraged, slippers or flip flops which is slippery are not allowed).

    

The changing room and shoe rack. Locker located beside of the shoe rack.

  

The Departure Tunnel, where adventure begins haha Final check.


The six of us has been accompanied by these two handsome instructors. One will be leading the team and another one will be assisting us from the back. First challenge is the Confidence Path. Walk along the platform facing outwards.... At this moment we are about to enjoy the spectacular view of Georgetown while sitting on the High Bench. hahaha Enjoying the view? Okay i admit, i am not brave enough to sit on the high bench. But still, i succeeded to sit on the lowest bench facing Georgetown!


Next challenge kind of scary too. We are required to walk alone on the hexagonal shaped platforms of A Great Bridge! Hahah i was the last person to walk the bridge. Luckily, this abang willing to take videos for me. (i couldn't shoot by myself as i was soooooo shaking and scared hahaha)


Next is the X Point, which is a lookout point for you to admiring the view. Flying fox for the first time, the Z wire. haha You can see my ugly faces during this challenge. I had a lot of regrets as this one is kinda fun. If only i was brave enough and pose some cute poses. lol

   

Final challenge is G Rocky, we learnt how to balance ourselves by leaning backwards. Haha the instructor demonstrate to us how to do it and help us all to overcome our fear. At first i couldn't do it as i felt like i was at the edge of falling down. He taught me how to stand comfortably and yeah. I succeed! Theres also a bench, sitting on the bench or standing on a stage-like stand facing outwards is an exciting things to do too. Haha i can sit on that bench comfortably without looking down but not the stage-like stand. I had to hold my friends to stand on it ahahah oh my... now i notice i was actually fear of heights.

The activity takes about 60 minutes to complete, consists of the Preparation Phase (20 min), the Safety Briefing Phase (10 min) and the Actual Trail Challenge Phase (30min).

My opinion:

One of the best experience i ever had. Now i believe that i had overcome a little bit of my fear. The crews surprisingly, are very friendly and helpful and we had a lot of fun there! The facilities are also satisfying, cleanliness are well, taken care by the management and yes, I am satisfied with their services.

Ticket rates range from RM90 to RM399. Login to https://www.thegravityz.com and follow the steps needed to book your desired, BOOKING your visit date and time slot. Good news for Penangites, special rate of RM79 will be given to you guys! During confirmation of your payment, they will sent you a booking number. So you will have to bring the number on the day of your visit to Level 6 @ The Top, Menara Komtar and redeem your visitor pass.

Recommended?

Yes totally recommended to those who want to try something new and love to challenge themselves! This place definitely helps you to build some confidence and overcome your fears. Hey! I fear of heights too but i manage to challenge myself and finished the world highest ropes courses so why don't you? If you want to face your fear just like me, why not take this opportunity to prove yourself! Btw thanks for reading ❤

Beyond Confidence


OUTLET ADDRESS:
65th floor THETOP@KOMTAR, 1, Jalan Penang,
10000 George Town Penang, Malaysia

Tuesday, 13 March 2018

3/13/2018 11:37:00 pm

Energy Booster Seisi Keluarga, G-STORM 360 by ellVita



Assalammualaikum.


Baru-baru ni Mellya dah cuba Premium Berry by ellVita. Sedap sangat and tak ada rasa or bau hamis pun tau. (Yelah kan diperbuat daripada susu kambing hehe selalu bau hamis). So kalini Mellya nak share satu lagi produk dari ellVita yang sangat famous and selalu sangat habis stock!

Sedikit info tentang ellVita,

G-STORM 360 minuman pra-campuran super goat asli yang mengandungi 22 ingredients penting  yang sesuai untuk diminum oleh seisi keluarga. Antara ramuan yang terkandung dalam susu kambing ellVita ini ialah peppermint, manna gum, black seeds, yogurt, apple, spinach, banana, almond, aloevera, brocolli, white kidney beans, tomato, carrot, clove flower, turmeric, barley glass, green tea, ginger, fennel seeds, f.o.s, dan stevia. Semua bahan aktif ini sangat bagus untuk mereka yang mempunyai masalah pedih ulu hati, gastrik, kerap sendawa, sesak nafas, lemah, pening, muntah dan juga masalah penghadaman.


Memandangkan Mellya sering rasa pening dan muntah and Mama Mellya pula ada masalah gastrik yang boleh dikatakan agak teruk, jadi Mellya pun cuba G-Storm 360 ni.


Banyak faedah dan kebaikan rupanya G-Storm 360 terutama untuk seisi keluarga. Selain membekalkan tenaga, G Storm juga mencergaskan badan. Selain tu, ia membantu menyihatkan perut, membersihkan usus dan toksin dari badan. 


Cara Penyediaan :


Cara penyediaan nya juga sangat mudah. Minum 2 kali sehari iaitu pada waktu pagi dan malam. 1 sachet G-Storm 360 ditambah dengan 120ml air suam dan kacau. Nak letak ice pun boleh. Macam Mellya lebih selesa guna shaker, tak payah nak kacau dah kan hehe 


Sedap tak?


So macam mana? sedap tak? Yes sedap sangat. Rasa mint hehe Macam Premium Berry jugak, tak ada langsung rasa or bau hamis. Bagi mereka yang tak suka minum susu kambing, boleh cuba, sebab tak rasa macam susu kambing pun haa. Selain tu, kepala dah tak meragam, mama pun cakap bila minum G-Storm 360 ni, perut dah tak rasa pedih and kenyang lepas minum. So bagi yang ada masalah ni, wajib cuba tau! Harga? G-Storm 360 cuma RM 60 je, sebotol ada 20 sachet. Harga berpatutan and hasil pun umphh the best, jadi tak salah Mellya nak letak rate 4/5 untuk susu kambing G-Storm 360.

Antara testimoni G-Storm 360.

Wah lepas ni Mellya nak repeat order lah untuk Mama and Abah cuba. Korang pulak macam mana? Ada rasa nak cuba tak? Untuk maklumat lanjut, korang bolehlah hubungi team ellVita di talian berikut:

Website: www.ellvita.com
Hotline: 019-2020911

ellVita, Hadiah terbaik untukmu!



Thanks for reading. Harap-harap post ni membantu semua yang ada masalah penghadaman, gastrik dan pening macam Mellya and Mama Mellya!  ❤