What's Hot

Sunday, 9 December 2018

Althea Petal Velvet Powder Review


Assalammualaikum.

 Althea Petal Velvet Powder Review

Hi korang! Sapa kat sini suka pakai translucent powder aka setting powder aka loose powder? To be honest, dulu Mellya suka pakai bedak compact lepas pakai foundation, end up makeup Mellya nampak bercapuk and muka makin bertambah oily bila dah lama sangat pakai makeup. At first macam geram gakla.. dah pakai powder still oily ?? haha Some might says makeup bila nampak shiny sikit nampak cantik but if shiny sebab minyak yang overloaded tu acano pulak ? haihh So one day, Mellya nak beli Althea Bare Essentials sebab dah nak habis stock kat rumah, and at that time ada sale, i decided to buy Althea Petal Velvet Powder (after baca banyak review yang menyatakan bedak tu quite good for oily skin muahaha). Masa tu cuma ada 1 code which is #0 Translucent. Harga pun cuma RM 16 je, rasa macam kaya sikit time tu so beli lah hahaha

 Althea Petal Velvet Powder Review
Ada seal atau pelekat untuk pastikan powder tak tertumpah keluar
So nin dia, Althea Petal Velvet Powder code #0 Translucent which i love the most! Woot woot... Since that day kan, Mellya memang selalu beli Althea Petal Velvet Powder ni each time Mellya shopping barang kat Althea sebab best gila bedak ni. Korang mesti nak tahu kenapa Mellya cakap best kan? So please continue reading until the end of this post yeah!
 Althea Petal Velvet Powder Review
For the second Althea's Gift, Mellya received Althea Petal Velvet Powder (3 color code ; #0 Translucent, #23 Warm Beige and Special Edition, Pink Lavender) together with Althea Petal Velvet new range, Althea Petal Velvet Sunaway, which is a sunscreen! (Promise i will review Althea Petal Velvet Sunaway in the next post, so please visit my blog again hehehe)
 Althea Petal Velvet Powder Review
Disertakan dengan span lembut and fluffy , comel!

Althea Petal Velvet Powder #0 Translucent & #23 Warm Beige

 Althea Petal Velvet Powder Review
"Suitable for all skin types, Althea Petal Velvet Powder sets makeup, minimize pores and smooth unevenness, leaving skin a satin finish that's soft and supple to touch." 

Althea Petal Velvet Powder is a loose powder that helps to mattifying your skin (very suitable for oily skin as it helps to control sebum) Mengandungi 3 bahan utama iaitu extract Althea kaya dengan anti-oxidant yang melindungi kulit dan mengekalkan kelembapan kulit, Polyphenols melindungi kulit dari sinaran UV dan Saponarin yang merawat sel kulit yang terjejas dan anti-aging. Code #0 sesuai untuk semua jenis kulit dan #23 untuk mereka yang mempunyai kulit sedikit gelap.

 Althea Petal Velvet Powder Review
Texture lightweight and soft.

Althea Petal Velvet Powder #PinkLavender

 Althea Petal Velvet Powder Review
Packaging lebih menarik with metallic purple packaging.

Sempena tahun ketiga Althea, Althea telah memperkenalkan Althea Petal Velvet Powder Limited Edition Pink Lavender dengan formula khas untuk mencerah kulit yang kelihatan kusam. Mengandungi extract lavender yang meredakan irritasi, merawat kulit dan bersifat aromatherapy. Juga mengandungi hydrogenated lecithin dan glycerin yang melembapkan kulit. Althea PVP #Pink Lavender also extends the wear time of makeup, absorb excess oil, brighten up skin, makes eyeshadow last longer and more pigmented.

 Althea Petal Velvet Powder Review
Bau lavender yang menyenangkan, particle pink dan purple yang membantu mencerahkan kulit.


 Althea Petal Velvet Powder Review
The differences! credit : Althea Korea

My Honest Review

 Althea Petal Velvet Powder Review

The best among the best with affordable price! Since Mellya pakai loose powder Althea PVP ni, muka Mellya dah kurang berminyak. Jadi Mellya memang recommend sangat dekat mereka yang ada masalah kulit berminyak dan jerawat untuk cuba loose powder ni. Selain tu, muka Mell nampak lebih lembut dan flawless bila pakai loose powder ni, tak tau knapa haha Sebab tu Mellya jadi addicted gila dengan Althea Petal Velvet Powder nih and selalu repurchase everytime Mellya shop dekat Althea.

 Althea Petal Velvet Powder Review

Again, i would say, Mellya memang suka gila dengan loose powder Althea ni, memang tak mengecewakan. So korang kalau nak cuba boleh cari dekat Althea je tau. Setiap satu mengandungi 3g berharga RM 16 kecuali Althea Petal Velvet Powder Special Edition berharga RM 17. Murah je, tak mahal pun haha Sekarang diorang dah launch dua lagi product baru iaitu Althea Petal Velvet Sunaway and Milk Peel Cream Mask. So tunggu review Mellya yang akan datang ya. Thanks for reading ❤

Althea Korea
Website : http://my.althea.kr/

p/s: Will soon share my makeup routine. Stay tuned!


7 comments:

  1. samalah, ingat guna powder dah hilang minyak2 kehidupan dekat muka tapi still ada, lepasni kena try yang ni pula.

    ReplyDelete
  2. hi.. content blog menarik.. lets blogwalking and click iklan..done follow u.. follow me back.. http://acuyuhan.blogspot.com/ thanks

    ReplyDelete
  3. Oh! yang ni sesuai untuk kulit berminyak kalau kering tak sesuai kot

    ReplyDelete
  4. adehh menggodaaaanyaa! sebab kc pun jenis yang muka berminyak. rasa macam nak try tapi baru je lepas beli compact powder Maybelline hahaha

    ReplyDelete
  5. Cutenya colour pink tu. Teringin nak cuba but my skin is normal to dry. Btw nice blog!

    ReplyDelete