Saturday, 18 March 2017

Traveloka Sale-Abration 2017, Tawaran Hebat Untuk Kaki Jalan!


Assalammualaikum.

Traveloka

Cuti sekolah dah tiba. Amboi, mesti ramai yang tengah plan nak bercuti satu family kan? Kalau yang dah plan awal-awal memang tengah berseronok sekarang ni, yang last minute planning mesti tengah gundah-gulana, risau cost tiket flight dan hotel mahal. Tu tak consider lagi hotel penuh, flight tak ada. Kalau ada pun, siaplah duit. Untuk diri sendiri, pasangan and anak-anak… Fuuhh.. Last-last cancel plan. Yela, bajet tak cukup untuk makan, souvenir lagi. Haha tapi bulan ni.. Tak perlu risau, korang beruntung sebab korang ada Traveloka! Traveloka ada good news tau. Nak tau good news apa? Haaaa berdebar tak? Haha

TRAVELOKA?
Sebelum tu, Mellya nak memperkenalkan dulu Traveloka walaupun korang dah tahu Traveloka ni apa. haha Iyalah, siapa yang tak tahu pasal Traveloka ni, “one of the most famous flight and hotel booking platform untuk domestic dan international”. Nak cari flight, hotel mudah je, through website and application yang didownload ke dalam handphone canggih uols tu. Tak perlu susah hati cari hotel, flight, satu-satu. Dengan Traveloka ni dahla boleh dapat offer yang lumayan, pastu NO HIDDEN CHARGES, semua yang tertera dalam Traveloka itulah FINAL PRICE uols. Tak de tipu-tipu. Ada setengah web tu, dalam web harga lain, last sekali, masa pergi tudia cas melambung-lambung sampai tak “terpayung”. Untung kalau pakai Traveloka ni. Mellya yang tengok ni pun dah geram sangat, rasa nak book je laju-laju hahah (sabar-sabar, bajet tak cukup.. kebuluran nanti haha). Selain itu, pelbagai jenis cara pembayaran korang boleh pilih and yang pastinya SECURE ONLINE TRANSACTION. Ada masalah, boleh contact customer service, 24 HOURS. Pendek kata, memang banyaklah kelebihan Traveloka ni!

Why TRAVELOKA?

Traveloka


GOOD NEWS apa yang Mellya perkatakan tadi? Haa tudia mai dah: Traveloka Sale-Abration! Discount, jimat berganda bulan ni sebab Traveloka melancarkan sale “gila-gila” untuk flight and hotel bermula tarikh 10 – 31th March 2017. Tak perlu lagi risau dan susah hati bagi yang last minute planning tu haaa

Traveloka Sal-Abration

Traveloka Sale-Abration ini berlangsung mulai 10 – 31th March 2017, menawarkan discount untuk pelbagai destinasi pilihan, domestic dan international! Ada dua tawaran khas untuk awak-awak semua iaitu flight deals dan hotel deals. Excited tak? Haha

Traveloka Dealsfly and Dealstay

Flight Deals, terbang murah dengan kadar serendah RM 39 ke destinasi domestic dan RM 100 ke destinasi international. Wah mana nak dapat flight rate serendah ni. Pilih destinasi, pilih airlines yang korang mahukan, dan berseronoklah dengan penjimatan berganda. But check first travel period airline tu bila. Bukan apa, takut tersalah booking pulak. Tak cukup lagi dengan harga serendah tu? Haa ada satu lagi deals hebat untuk bulan March, hanya masukkan coupon code DEALSFLY di bahagian pembayaran dan korang akan ditawarkan dengan discount sehingga 8%.

Traveloka Dealsfly and Dealstay

Hotel Deals, nak duduk hotel sedap-sedap, relax, chilling. Hanya book melalui Traveloka korang boleh dapat discount sehingga 79% tau. Kuala Lumpur, Melaka, Johor, Jakarta dan lain-lain dengan harga yang memang tak masuk akal. Ada pula additional discount lagi bila korang guna coupon code DEALSTAY di bahagian pembayaran. 

Harga murah, takut tak selesa hotel tu”. Jangan risau, korang boleh book and baca review pengunjung melalui TripAdvisor. Tapi rata-rata berpuas hati sebab Traveloka hanya memilih “the best hotel” yang memenuhi keperluan travel korang, untuk shopping ke, melawat tempat bersejarah ke.... Whatever it is, depends on your budget too. Another thing, same goes to hotel deals, stay alert tau masa pemilihan hotel, sebabnya different hotel ada different stay period. Jadi check betul-betul. Nanti date flight lain, date hotel lain, haa acano tu?

Ingat tau, Traveloka Sale-Abration hanya valid booking from 10 – 31th March 2017. Tunggu apa lagi, berbelanja dengan bijak, gunakan peluang ni untuk pergi bercuti bersama keluarga. Bukan selalu ada tawaran macam ni kan? Aduhai, teringin jugak ni tapi ongkos nya tak ada. Hihihi maunya ada duit ni dah book laju-laju.

Untuk maklumat lanjut;

Customer Service
+60-15-4840-9469

Previous Post
Next Post

About Author

2 comments:

  1. Teringin juga nak guna traveloka punya servis ni.. ramai kata review bagus.

    ReplyDelete
  2. lepas ni kalau jenjalan guna khidmat traveloka ja, 2 in 1. senang sikit

    ReplyDelete