Featured Post

Assalammualaikum. Everyday is my lazy day. So I think I should just lay down in my room and relax, chilling… and update another r...

Continue reading

Saturday, 19 August 2017

Sweet Tea & Lemon Peel Away Clay Mask Freeman Review



Assalammualaikum.


Tengah mencari peeling off mask yang best and murah? Facial mask sekeping paling murah RM 7 setiap satu, apa kata cuba yang dalam bentuk tube pula. hehe This time Mellya cuba Sweet Tea & Lemon Peel Away Clay Mask dari Freeman. Wajib try Clay Mask Freeman, murah kalau beli di Watsons cuma RM 19.73! Setiap botol mengandungi  175ml dan boleh tahan sehingga 3 tahun selepas dibuka.


   

Sesuai untuk yang mempunyai kulit normal atau kombinasi. Sweet Tea & Lemon Peel Away Clay Mask Freeman membantu menyerap lebihan minyak dan kotoran di wajah selain menyekatakan kulit yang mempunyai masalah pori besar dan tersumbat. Sebelah kiri tu facial mask brush, clay mask Freshman ni sangat cair tapi thick and sticky, nak apply bagi rata elok gunakan facial mask brush ni cuma RM 5 di Yubiso.

 b 

Sangat cair but thick sampai bila tonggeng tube tu tersasar kat tepi tangan haha

Cara penggunaan: Bersihkan wajah, lap kering and sapu nipis seluruh wajah. Elakkan terkena kawasan bawah mata, kening dan rambut. Biar selama 10-15 minit atau sehingga fully dry. Dah dry, boleh mulakan proses peeling and bilas muka dengan air suam. 

    

Kandungan tak ada paraben , not animal cruelty and made in USA. Semuanya tertulis dekat belakang hehe termasuklah berapa lama product ni boleh dipakai.

PROS:
  • Rasa keluar la jugak apa yang melekat kat muka ni
  • Easy to peel off
  • Kulit rasa bersih
CONS:
  • Cair + sticky + thick susah nak apply pada muka 
Walaupun ada kekurangan but still acceptable. Repurchase? Maybe akan beli lagi, but different kind, maybe nak cuba charcoal pulak. So kalau berminat nak cuba, visit any nearby Watsons for great price lah, harga asal RM 23 rasanya. Btw, Thanks for reading ❤

*Disclaimer: This is my personal opinion and humble review based on my experience. I am not paid for this review and I spent my own money on this product. Result may be vary depends on your skin conditions. I am not liable for any problems that might arise from trying out the product I review here.


Previous Post
Next Post

About Author

A Penang blogger, currently working as a freelance writer. For collaborations, feel free to contact me via email fhatinameliamusa@gmail.com. Leave some comments too ❤

15 comments:

  1. tq for the review! comel brush haha

    ReplyDelete
  2. kita pun ada beli freeman clay mask ni dan memang sangat setuju dengan cons tu. susah nak pakai. huhuhu

    ReplyDelete
  3. belum pernah trey lagi ni product nih..

    ReplyDelete
  4. wahh mcm best je ni mellya.. busyra mmg suka pakai mask.. yg ni belum penahhh lg..

    ReplyDelete
  5. Kak ana pun ada guna freeman peel off mask ni. Memang kulit rasa lembut je lepas pakai. Memang puas hati.

    ReplyDelete
  6. wow!! nice review.. thanks cik melly~~

    ReplyDelete
  7. Nak try jugak no paraben tu yang penting

    ReplyDelete
  8. Hahaha kena try la yang ni pulak.

    ReplyDelete
  9. Haritu nampak dekat watson berbelah bagi nak beli ke tidak. Akhirnya keluar watson dengan perasaan menyesal haha

    ReplyDelete