Featured Post

Assalammualaikum. Everyday is my lazy day. So I think I should just lay down in my room and relax, chilling… and update another r...

Continue reading

Sunday, 10 September 2017

Cara Semak Blacklist Imigresen Online



Assalammualaikum.



credit: http://www.andreamorales.us/images/NBC-Blacklist-AboutImage-1920x1080-KO.jpg

Gambar atas tu tak de kena mengena pun dengan kes PTPTN ni.

Cadang-cadang nak pegi oversea, sekali tersangkut dekat Imigresen pasal tak bayar PTPTN. hahaha Haa tula salah satu sebab kenapa jangan menangguh bayar PTPTN. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Bayarlah dari sekarang, saat korang baca entry ni. 

Aplikasi Semakan Senarai Hitam Imigresen Online


Nak check jugak ? Klik LINK ini
Masukkan no kad pengenalan dan SEMAK.


Tahniah kalau korang dapat macam ni jugak. Tiada halangan means korang still boleh travel, belum disenarai hitamkan. Tapi jangan happy lagi, tak lama lagi, kena senarai hitam kalau dok tangguh lagi. Ingat jangan tunggu kena senarai hitam baru nak bayar 😊 Apa apa pun dalam CCRIS selalunya yang ada tunggakan memang tersenarai dalam tu. Jadi, jom sama-sama pulun bayar cepat-cepat okay hehehe ❤


Previous Post
Next Post

About Author

A Penang blogger, currently working as a freelance writer. For collaborations, feel free to contact me via email fhatinameliamusa@gmail.com. Leave some comments too ❤

4 comments:

  1. dah check ni. dia suruh kita rujuk dengan imigrisen. huwaaa. bulan lepas2 check ok. haha. adoih kene insaf ni

    ReplyDelete
  2. tq mellya. busyra dh cek! tiada halangan. hehe

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, tiada halangan.. hihi...

    ReplyDelete