Featured Post

Assalammualaikum. Tengah mencari peeling off mask yang best and murah? Facial mask sekeping paling murah RM 7 setiap satu, apa k...

Continue reading

Sunday, 3 September 2017

Lepak ala English Style @Winter Warmers Coffee & Tea House

Assalammualaikum.


Ignore my blurry image due to kegopohan nak makan*

Baru-baru ni sempena menyambut hari cuti, hehe sajalah teringin nak makan-makan. And salah satu tempat makan Mellya teringin nak pegi ialah Winter Warmers ni. Tengok macam geng high class je nak masuk. Tambah pulak halal ke tidak, at first Mellya macam ragu-ragu. Then pas selidik, and adik pun cakap situ sememangnya halal, kami pun masuklah.. teringin nak cuba minum english tea la kononnya petang tu.

picture credit to OpenRice

The decorations, serious rasa macam tenang. Teringat pula cita Alice in Wonderland waktu tea time dengan si Johnny Depp tu... apatah nama dia dalam cita tu. haha Tengok menu, aish apa la agaknya nak order. Rasa sedikit kejakunan disitu. haha

Memandangkan meja yang terlalu comel, and di corner, nak snap menu pun rasa macam tak selesa lah. Jangan salah faham ya, kedai tu okay ja, just time kami pegi tu boleh dikatakan full house. Untuk meja kami yang comel tu, tak selesa disebabkan makanan and minuman yang diorder pun macam 5 - 6 orang. haha Tambah pula, buku menu bukan main besaw, last-last buka satu menu ja share ramai-ramai. 

Selepas menelaah menu tu, kami pun panggil la waiter kat situ. Dengan kerek nya kami order, (1) Rose at Paris, (2) Vanilla Milk Tea, (3) Ice Lemon Tea, (4) Rose Ice Blended Milk Tea, (5) Pure Honey Waffle, (6) Nachos Cheese Baked and last but not least, (6) Chicken Cordon Bleu. Banyak gilakan air kami order? haha kalau boleh satu kedai kami nak order, nak try. 


I like the pure honey waffle! Memang fluffy dia punya waffle. Sangat sedap, dia ada letak whipped cream, jam and honey. Sedap gila, untuk breakfast makan p la tengahari pun. haha Chicken Cordon Bleu pun awesome, nachos im not a fan sooo... kena tanya orang yang minat nachos. heheh The drinks, semua best. Thumbs up! 

  

Very English style you know. hahah rasa bangga gila boleh try. Tapi manners tak dak, pongpang2 kami minum. hahaha tak dak nya english-english.  Orang lain pun pongpang jugak so do i care? hehe


Kami tak dak la order cenggini, tapi ada ja kami tengok orang order dapat btingkat-tingkat macam ni. hahaha kami tak retila nak order yang macam dalam gambar ni, kami usyar kot tepi ja. order mana yang kami tau ja dalam menu tu. Biasala first timer hehehe


The price, overall kalau drinks mostly range 12.90 to 20 paling mahal i guess. Kalau makanan 15 to 30 macam tulah. If set, you guys need to check, dalam web pun ada rasanya stated the prices. Nak tengok menu dia klik sini >> https://www.winterwarmers.net/menu.


Rating, i think this place memang awesome! Sangat best, so i think they can reach maybe 5 stars. Staff pun friendly, siap mai tuang tea kat kita, feeling special gitu haha kalau tanya nak pegi makan lagi tak, i say yes, nak melamar i kat sini pun i say yes. muahaha ❤


Winter Warmers Coffee & Tea House
UG-41, Sunway Carnival Mall,
3068 Jalan Todak,
13700 Seberang Prai, Pulau Pinang.
Tel: (+604) 399 5623

Previous Post
Next Post

About Author

7 comments:

  1. nampak menarik tapi alahai.. jauhnyaa. hehehe ^^

    ReplyDelete
  2. Menariknya dekorasi kedai ni. Platting pun cantik. Berbaloi kalau spend dekat sini kan.

    Kak ana terus teringat scene alice in wonderland tu. :)

    ReplyDelete
  3. bestnya! Deco dia betul2 english style nak pulak yang teh tu haihhh jealous. Bila nak pergi penang entah

    ReplyDelete
  4. next time Umi kat Penang boleh ajak hubby cuba kot

    ReplyDelete
  5. Macam best je sbb ada pakej mcm winter tu kan... Hi tea tier tu

    ReplyDelete