What's Hot

Saturday, 20 July 2019

Alamak... Keliru Nak Cari Hotel di Terengganu ? Untung ada Bagasi.my !


Assalammualaikum.
Hi readers. Terima kasih buat korang yang tak putus-putus singgah blog Mell just untuk baca nukilan merapu Mell di blog tak seberapa ini. Oh ya, hope korang suma sihat-sihat lah ye, and tak jemu membaca blog Mellya Crayola sampai bila-bila. Muahaha tak suka baca pun kena baca jugak! Back to the main purpose of this entry....Sedar tak sedar dah bulan Julai sekarang ye, cepat betul masa berlalu. Dengan peredaran masa yang cepat and pantas nih, teringin pulak nak pergi travel dengan kawan-kawan seuniversiti (acah nak reunion lah setelah hampir 2 tahun tak jumpa since bercuti di Langkawi arituh..) Yelahh.... sebelum bertukar status hujung tahun ni, tukar je status agak sukar lah nak merayau dengan girlfriends iols ni.. wuwu
Reason why i choose Terengganu definitely because of the beach okehhh. So cantik and ohsem!
Babe sekalian, kami satu geng memang suka betul dengan pantai yepp. That's why few years back kami pergi Langkawi. So this time round, maybe nak pergi Terengganu pulak? Ehhh haha Actually kami tengah voting lagi nih untuk next location, so I was thinking that.... I would really like to suggest Terengganu for our trip this time! Jadi untuk mengukuhkan lagi cadangan Mell, for sure lah Mell kena set itinerari and the most important thing is, pilih hotel yang the best kebabom buat my girls dekat Terengganu nanti! Wooottt woot! But wait guys, jangan happy sangat sebab Mell ada masalah fobia bab booking hotel nih.. haha kadang terbook hotel yang indah khabar dari rupa.. So nak kena cari lah sumber yang boleh dipercayai. Haihhhh... kawan kat sana pun tak da pulak kennn terpaksa lah tanya Encik Google yang macho.
View cantik masa kami dekat Pulau Perhentian
Setelah bertanya pada beliau...Thank you Encik Google sebab menjawab pertanyaan Mell haha Terjumpalah satu website yang bernama Bagasi yang tengah story-mory pasal hotel-hotel di Terengganu yang terletak dekat dengan pantai ni. Okeh I'm over excited right now. lol Mell scroll di laman web Bagasi and guess what, ada lebih kurang 21 buah hotel yang boleh dipilih tau. Siap dengan gambar bilik, lokasi, anggaran harga untuk semalam, dan juga link untuk membuat sebarang tempahan. Memang sangat memudahkan Mell untuk pilih dan membuat keputusan tentang hotel yang sesuai dengan agenda kami nanti.
Bukan setakat Terengganu, seluruh Malaysia korang boleh check dekat Bagasi ni
Sangatlah rambang mata okay guys. Tambah pulak hotel dan tempat penginapan yang dicadangkan oleh Bagasi semuanya nampak selesa and still within budget (besa lah kalau nak travel orang bujang nih pakat-pakat nak save cost okeh lol). Setelah penat menelaah, akhirnya Mell membuat 3 pilihan yang Mell harap dapatlah membuka pintu hati kawan-kawan Mell untuk vote lokasi percutian kami tahun ni hihihi

Pilihan Pertama: Pandan Laut Beach Resort. Okeh kalau korang tengok gambar bilik dekat Resort ni sure korang jatuh hati. Bukan sebab cantik, tapi nampak lah macam selesa dengan harga yang sangat berpatutan (kalau korang nak tengok bilik tu macam mana klik sini, Pandan Laut Beach Resort terletak di tangga no 8).
Pilihan Kedua: Anjung Pantai Seberang. Resort ala lodge confirm best. hehehe siap dengan tempat naik basikal katanya. Tambah pulak kami ni kaki makan, dekat area resort ni banyak gerai makanan menurut Bagasi nih. Harga bilik pun masih di dalam bajet kitorang. Soooo.... 
Pilihan Ketiga: Redang Paradise Resort. Resort ni mungkin lebih bajet sikit but tak kisah lah bukan selalu kitorang nak berkumpulkan. hehehe Mana tau kot ada yang nak sponsor pulak kan hahahaha tapi tempat ni pun cantik jugak. Korang tak caya kena tengok sendiri dekat sini.
So cukup tiga pilihan Mell, harap-harap diorang setujulah cadangan Mell ni kan hehehe lama sungguh tak bercuti nih. Sel-sel otak pun dah tak berapa nak berhubung sebab tak fresh, lama sangat berkerja over time lol Untung ada Bagasi, tak perlu Mell pening kepala cari hotel kat Terengganu tuh. So guys, let's cross our fingers and hope for the best! hihihi Wish me luck (kawan-kawan kalau nampak post aku ni ketahui lah aku gigih nak bercuti hahahaha) ❤ 

12 comments:

  1. Jadi lebih mudah nak mencari hotel terbaik kan. Boleh rujuk satu tempat je.

    ReplyDelete
  2. setakat ni ekin tak pernah lagi guna bagasi.my ni.. baru ekin tahu kewujudan bagasi my ni, hehee

    ReplyDelete
  3. baru tahu,
    terima kasih sharing

    ReplyDelete
  4. Lama tak sampai kat Terengganu.

    ReplyDelete
  5. Hai sy follower br. Jmput singgah my blog 🤗

    https://wzalehawismail.blogspot.com/2019/07/rapid-run-for-fun-2019.html?m=1

    ReplyDelete
  6. Nice post dear thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  7. bagus website nih, banyak membantu.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..

    Jom follow blog https://www.iyaseo.id/

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete
  9. nice info sis. gambar pun nice semua..

    ReplyDelete