What's Hot

Monday, 2 March 2020

Selesanya Bersukan dengan TAHAN Instant Sports Hijab - PTT OUTDOOR

Assalammualaikum.
Hi korang! Dah hampir setahun Mellya berehat dari fun run dan activity sukan di luar. Jadi, perancangannya, tahun ni Mell nak mula balik activity di luar (last year kan simpan duit nak kahwin, sampai terpaksa abaikan sukan hahaha alasan boleh tahan!). So baru-baru ni Mell sempat pergi hiking ke Pantai Kerachut. And Mellya mengenakan shawl hitam sebab memang Mell tak da tudung sarung pun nak pakai (certain orang macam nak simple je sarung, tak payah nak berbelit bagai dengan shawl waktu hiking.. kan panas lol). Time tu punyala rimas haaa dah macam makcik bawang selebet gila pakai shawl tuh sampai masa otw balik dari hiking nek boat kan shawl tu dah macam senget2 dah.. hahahaha Jadi memandangkan stress dengan shawl yang sebegitu menyusahkan, Mellya rasa dah sampai masa nak cari tudung sarung untuk Mell pakai waktu bersukan dan beraktiviti di luar. Kalau boleh, yang tak panas.
Done survey! Mell jumpa TAHAN Instant Sports Hijab dari PTT OUTDOOR. Masa ni belek dekat Instagram diorang je. Kemudian betapa rezekinya, Mell nampak posting untuk review sport hijab ni apa lagi Mell join lah! Ada 4 warna menarik iaitu Cool Blue (pre order), Active Green, Cool Blue dan Gray. So Mell telah memilih TAHAN Instant Sports Hijab yang berwarna Gray. hihi Cantik tak?
So apa kelebihan tudung TAHAN Instant Sports Hijab nih? Diperbuat menggunakan fabric yang super comfy. 90% polyester dan 10% spandex, ia di"design" khas untuk runner muslimah yang gemarkan aktiviti lasak. Mempunyai konsep quick dry, ia cepat kering tau even korang berpeluh macam mandi tu haaa. And korang tak perlu susah payah nak iron sebab ia sesuai untuk para hijabista yang suka travel. 
Tak tebal, ringan dan flexible
Pengudaraan yang baik, material 90% polyester + 10% spandex
Antara kelebihan TAHAN Instant Sports Hijab 
Breathable
Cool Fabric
Lightweight
Quick dry
Easy to wear
Non Smelly
Very comfortable
Wrinkle free
Suitable for outdoor activities
Material : 90% Polyster + 10% Spandex
Mell sempat cuba waktu jogging keliling taman rumah Mellya ni ha.. Sejuk sangat pakai tak panas, and even korang berpeluh korang tak rasa tidak selesa and busuk. haha sebabnya tudung TAHAN ni ada pengudaraan yang bagus. Jadi bagi Mell, tudung TAHAN Instant Sports Hijab ini memang pilihan terbaik untuk aktiviti riadah dan sukan di luar. Good news jugak, harga asal TAHAN Instant Sports Hijab ini ialah RM79, tapi sekarang cuma RM 58 je! Jadi kat mana nak beli? Korang boleh buka website diorang PTT OURDOOR atau Facebook Page PTT OUTDOOR.
Cantik tak ? hehehehe


Facebook Page: https://www.facebook.com/pttoutdoor/ 

1 comment:

  1. İnteresting post 😊 there isn't this hijab style in here... Your photos very cute 😊 thanks for your sharing...

    ReplyDelete