What's Hot

Friday, 8 January 2021

Ultralight Anti-bacterial Seamless Maternity & Nursing Bra Mamaway Malaysia

 

Sejak jadi mama yang menyusu anak fully breastfeed, Mell memang perlukan bra yang bersesuaian. Tambah pula kadang tu susu menitik keluar sebab dah biasa menyusu. Bulan lepas, Mamaway ada bagi Mell cuba nursing bra diorang yang banyak orang tengah cuba sekarang ni iaitu Ultralight Anti-bacterial Seamless Maternity & Nursing Bra. 

 

Ultralight Anti-bacterial Seamless Maternity & Nursing Bra


Hadir dengan 5 jenis pilihan warna, semestinya Mell pilih warna pink, warna favourite Mell. Selain pink, ada light blue, black, nude dan dusty purple. Size pun dari size S sampai ke 2XL tau. 

Yang menarik bra Mamaway ni boleh pakai dari waktu pregnant tau. Sebab ia boleh stretch sehingga 3 cup ikut kesesuaian tubuh. Lepas tu paling best padding tak keluar waktu dibasuh. Mell ada cuba nursing bra brand lain. Padding bra nya nak kena cabut dulu kalau tak waktu basuh mesti terkeluar. 

Selain itu, nursing bra Mamaway ni diperbuat daripada fabric yang bersifat anti-bacterial dan tidak berbau. Yelah bila menyusu ni tau sajala.. mesti susu meleleh sikit dekat bra haha Mell ni kadang2 malas nak pakai breast pad jadi Mamaway anti-bacterial nursing bra ni sangat lahh membantu orang yang malas macam Mell haha

Pastu anak Mell ni boleh consider as high need baby, jadi kalau nak susu tu.. meronta macam lapar sungguh. Bila pakai nursing bra Mamaway ni, ada fungsi clip down one hand, guna satu tangan je dah boleh “unhook” bra tu. Tak dela kelam kabut bila nak menyusu, dengan pegang baby lagi. 

Personal Review

So, overall Mell sangat berpuas hati dengan Ultralight Anti-bacterial Seamless Maternity & Nursing Bra dari Mamaway ni. Memudahkan dan selesa sangat bila dipakai! Tak rasa gatal sebab susu yang meleleh and tak berbau langsung. Pad yang sudah terjahit pada bra memang effective, pastu fabric yang digunakan memang best bila pakai. Jauh betul bezanya dengan nursing bra yang Mell cuba sebelum ni.

Jadi korang kalau berminat nak beli Ultralight Anti-bacterial Seamless Maternity & Nursing Bra dari Mamaway ni, boleh dapatkan di website diorang ye. Harga asal RM280 tapi sekarang korang boleh dapatkan pada harga RM179.90 tau. Click sini untuk maklumat lanjut : https://bit.ly/3mrqc4S


Official Website: ​https://my.mamaway.com/

Seamless Bra: https://my.mamaway.com/collections/lingerie-bra-panties 

No comments:

Post a comment