What's Hot

Friday 10 November 2023

Kitsui Belloss Fiber Khas Buat Yang Mempunyai Masalah Sembelit dan Ingin Turun Berat Badan


 

Assalammualaikum readers MellyaCrayola. Seperti yang sedia maklum, Mell telah melahirkan anak yang kedua pada awal September yang lalu. Jadi Mell menghadapi masalah sembelit yang agak teruk. Mujurlah baru-baru ni Mell diperkenalkan dengan produk Kitsui Bellos Fiber oleh seseorang. Kitsui Bellos Fiber ialah minuman campuran botani yang mengandungi nenas, epal, kiwi, markisa, lemon, pir, bayam, timun dan saderi serta diperkaya dengan vitamin & mineral; baik untuk membantu mereka yang mempunyai masalah sembelit dan kembung perut. Kitsui Bellos Fiber juga dikatakan berkesan untuk mereka yang mempunyai masalah najis berdarah, kesukaran serta kesakitan untuk membuang air besar atau masalah membuang air kurang dari tiga kali seminggu. Ianya dipercayai terbukti berkesan seawal 3 hari setelah konsumsi.

Sebelum Mell kongsikan dengan lebih lanjut, Mell ingin ceritakan serba sedikit mengenai Kitsui. Kitsui merupakan brand supplemen untuk kesihatan yang dikenali di Malaysia sejak lebih 20 tahun yang lalu. Brand ini mementingkan kualiti dan standard seperti ISO, HACCP, dan GMP untuk memastikan produk yang dihasilkan memenuhi kualiti dan standard yang ditetapkan. Kitsui juga menggunakan bahan berasaskan tumbuh-tumbuhan yang menjadikannya selamat untuk dimakan dan sesuai untuk mereka yang mempunyai kekangan pemakanan seperti vegetarian.  Produk Kitsui juga dijamin halal dan telah menerima pelbagai anugerah seperti Brand Laureate, Halal Asia Award, Watsons Top Brand, dan Superhealth Brand.

Antara pengiktirafan yang diterima oleh Kitsui.


Dengan gabungan 9 jenis buah-buahan yang diperkaya dengan vitamins serta mineral, Kitsui Bellos Fiber dapat membantu membersihkan toksin yg terkumpul di dalam usus atau DETOX, toksin seperti minyak toksin dari makanan seharian. Antara bahan-bahan penting yang terkandung dalam Kitsui Bellos Fiber ialah ekstrak nenas dan kiwi yang mengeluarkan toksin dalam badan menerusi pencernaan serta baik untuk sistem pencernaan; dan ekstrak lemon yang membantu mengurangi nafsu makan secara berlebihan dan mencegah sembelit.

Antara penyebab masalah sembelit ialah kurangnya makan makanan berkhasiat seperti sayur-sayuran dan buah-buahan, gaya pemakanan yang tidak seimbang serta kesan dari stress atau tekanan harian sama ada dirumah atau di tempat kerja. Ibu-ibu yang baru melahirkan juga mungkin akan menghadapi masalah sembelit ini terutama mereka yang bersalin secara normal.

Mesti ramai yang tertanya-tanya cara pengambilan Kitsui Belloss Fiber ini. Cara pengambilan Kitsui Belloss Fiber ini sangat mudah dan seperti produk kesihatan Kitsui yang lain iaitu dengan mengambil satu sachet (15g) dan campurkan ke dalam 150ml air suam, goncangkan sehingga betul-betul larut sebelum minum serta-merta selepas penyediaan. Jangan lupa untuk pastikan minum air secukupnya untuk kesan yang optimum. Bagi yang menyusu, sedang mengambil ubat tertentu, hamil dan kemungkinan hamil, atau ada alahan dinasihatkan untuk rujuk dengan doktor atau penasihat perubatan sebelum pengambilan ya.

Duta Kitsui, Anna Jobling

Ribuan testimoni yang telah berjaya dikumpul & dipercayai oleh pasaran selama 20 tahun tau. Ni antara testimoni yang Mell kumpulkan menerusi platform Shopee.

Sumber: https://shopee.com.my/kitsui.my.hq

 

Bagaimana dengan testimoni Mell sendiri? Memandangkan Mell konsume waktu Mell masih berpantang dan menyusu, Mell jarak kan pengambilan dan cuma ambil bila perlu sahaja. Ianya sangat membantu Mell dan Mell tidak menghadapi masalah sembelit lagi selepas pengambilan Kitsui Belloss Fiber. Dalam masa yang sama teringin juga untuk mengurangkan berat badan. Mungkin lepas berpantang pun Mell ingin teruskan pengambilan Kitsui Belloss Fiber ni disebabkan oleh keberkesanannya menyelesaikan masalah sembelit yang Mell hadapi.


Oh ya macam mana nak dapatkan produk Kitsui Bellos Fiber ni? Untuk pengetahuan korang, semua produk Kitsui boleh didapati di seluruh farmasi berdekatan anda atau secara online iaitu di website Kitsui, dan platform e-commerce seperti Shopee dan Tiktok. Kitsui Belloss Fiber boleh didapati pada harga cuma RM39.90 sahaja dan setiap kotak mengandungi 15 sachet, 15g setiap satu. Belloss Fiber juga boleh didapati di Watsons dan Guardian tau.

 


Selain Belloss Fiber, Kitsui juga mengeluarkan produk lain seperti Kitsui Collagen White 6000mg + L-Glutamine dan juga Kitsui Meal Replacement Program (KMRP) yang Mell pernah review sebelum ini.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai produk Kitsui, korang boleh layari:

Website: https://kitsui.com.my/

Instagram: https://www.instagram.com/kitsuimalaysia/?hl=en

Facebook: https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/

Tiktok: https://www.tiktok.com/@kitsuimalaysia?lang=en

Shopee: https://shopee.com.my/kitsui.my.hq

No comments:

Post a Comment