Featured Post

Assalammualaikum. Tengah mencari peeling off mask yang best and murah? Facial mask sekeping paling murah RM 7 setiap satu, apa k...

Continue reading

Thursday, 11 May 2017

Blue Sky Tag: 11 shades of me



Assalammualaikum.

Blue Sky Tag: 11 shades of me

Baru-baru ni Mellya di tag untuk challenge Sunshine Blogger Award. Masih ada dua set soalan belum dijawab, dah ditag dengan yang ini. haha Rules Blue Sky Tag dan Sunshine Blogger Award rupanya sama je, tanya 11 soalan untuk dijawab oleh mangsa tag. hihi

This is the rules:
🌸 Answer their 11 questions
🌸 Tag 5 people
🌸 Give them 11 questions to answer

11 soalan pertama oleh Messarah : 
http://messarah.blogspot.my/2017/05/blue-sky-tag-11-of-me.html 

1) Kalau ada banyak duit, benda paling penting korang nak buat apa? Ceritakan.
Kalau Mellya banyak duit, yes Mellya nak buka business sendiri hahaha sebab Mellya memang suka sangat bab business ni. Benda apa yang Mellya nak jual, beauty products/makeup/clothing. Bila dah makin masyuk, for sure lah nak belanja family dari segala segi hehehe

2) Siapa idola korang? Kenapa?
Idola? Idola dari segi mana ya... Kalau ikutkan memang banyak idola Mellya ni. Mellya pun xpasti yang mana paling menjadi idola.

3) Dah berapa crush korang pernah ada ahahagagaga setakat ni.
Banyak ! Crush memang banyak hahaha Antaranya Top kumpulan Big Bang. Dulu sampai tahap mimpi lah. Tapi sekarang dah move on heheh

4) Subjek paling killer time sekolah menengah dulu?
Subject paling lemah semangat chemistry dengan physics. Hahah Jangan tanya kenapa pleaseee?

5) Perkara paling jahat korang pernah buat masa zaman sekolah?
Masa duduk asrama, pernah tak pegi perjumpaan padahal pengawas asrama waktu tu. Haha and ada la memori paling melucukan waktu buat jahat tu. hahaha tapi yang penting tak kantoi. 

6) Ada pengalaman bekerja di mana-mana? Senaraikan.
Ada je, Mellya start keje part time since diploma masa cuti semester. Cashier, waitress, promoter tu memang selalu sangatlah. Paling best promoter, tapi paling memenatkan jugak lah promoter. haha sebab kena angkat kotak berat nak mampus sampai tangan bermuscle wakaka

7) Paling suka baca buku genre apa and senaraikan buku-buku best yang korang pernah baca.
Buku? hahaha tak rajinla baca buku.. kalau baca pun, yang mana orang cakap best bacala.. Nak senaraikan pun tak dapat lah, sebab orang tak rajin membaca kan hihi

8) Apa impian korang yang dah lama dipendam tapi sampai sekarang masih belum tercapai or hampir tercapai?
Hmmm banyak sangat tak tersenarai disini. Tapi kalau nak tau jugak boleh tengok wishlist Mellya dekat bahagian About Me. hehe

9) 5 facts tentang diri sendiri. 
5 facts about me : Boleh baca dekat previous post
http://mellyacrayola.blogspot.com/2016/11/five-facts-about-me.html

10) Target nak pergi haji tahun bila? *ni doa ni jgn memain hahaha
Target waktu tu maybe umur 45. haha Amin moga tercapai lah.

11) Rajin bukak apa je? (email/twitter/blog/fb/insta/youtube/etc) *bagi link/username sekali huhu
Instagram paling Mellya suka buka, bukan Mellya post apa-apa pun, cuma suka tengok gambar-gambar orang. haha jamu mata.. Link : https://www.instagram.com/fhatinamelia

Soalan kedua ditag oleh : 
https://missobsesi.blogspot.my/2017/05/the-blue-sky-tag-fatina-mudz.html

💘 What is your childhood ambition?
When i was a child, Mellya nak jadi stewardess. haha sebab rasa macam best sangat boleh travel merata-rata. Pastu, majority stewardess ni semua cantik-cantik, so dulu Mellya nak cantik sebab tu la nak jadi stewardess ahahaha

💘 What are you the best at?
The best at nagging, sulking.. annoyed people tapi kalau buat kerja buat betul-betul. Kalau minat, minat betul-betul. haha

💘 What are you absolutely bad at?
Nak jadi seorang yang serious memang susah. And then Mellya memang tak ingat jalan. kalau tanya jalan nak kemana-mana, better tanya Mr Waze. heheh

💘 What inspire you to blog?
Not sure... hahaha kawan-kawan blog maybe.

💘 What type of blog (niche) that you love to read?
Beauty and Lifestyle Blog

💘 Your favorite skin care product?
Bio Essence, Sendayu Tinggi and currently Cosmoderm macam best jugak

💘 You are early bird @ night owl?
Both. kalau kena bangun awal Mellya bangun awal.. Kalau boleh bangun lambat, bangun la lambat. haha Paling awal Mellya bangun kul 4 pagi. Paling lewat bangun pukul 10pagi.. haha Shhh rahsia nih. 

💘 You enjoy official music video @ lyric video when listening to a song in youtube?
lyric video sebab boleh nyanyi sekali

💘 Someone you loves @ someone who loves you? Who will you choose, why?
Secara theory orang cakap kita mesti pilih orang yang sayangkan kita, tapi hakikatnya memang susah untuk lupakan orang yang kita sayang. hahaha So kalau Mellya, Mellya pun tak pasti.. Sebab belum berlaku dalam hidup Mellya, belum sampai masanya untuk memilih. 

💘 Your definition for 'a good blog'.
Neat, Not too long entry, clear fonts, good information.

So thanks pada yang tag Mellya, Mayy Jie dan Saghah. Unfortunately Mellya tak ikut syarat sepenuhnya untuk tag sesiapa. haha Ampun kan saya kalau ada kekurangan dalam entry ni heheh Muchas Gracias, Adios amigos ❤

Previous Post
Next Post

About Author

18 comments:

  1. Ala.. nape tak minat buku??? Hehehe..
    Akak pun suka buka IG untuk jamu mata.. sep sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah nipis boleh la nak hadam :P

      Delete
  2. Hi kak mellya thanks sudi jawab hehe sama sara pun tak suka chemistry and physics adeh hahaha 😂

    ReplyDelete
  3. Huih kalau dapat soalan crush tu, memang tak tertulis sbb bnyk sgt.. hahaha..Stewardess tu, you're pretty so boleh lagi nak jadi stewardess.. XD

    ReplyDelete
  4. Halo halo Mel :D

    Fae pun tak brp suka baca entri yg terlalu panjanh but but if entri tu veryyy interesting I will read it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu hihihi kalau betul2 menarik akan baca atas sampai bawah :D

      Delete
  5. Siqah suka subjek kimia tapi tak suka fizik. Tak faham apa entah yang nak dikaji. Haha.

    Dah lain blog Mellya ye <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mesti terer chemist ni hehehe fobia Mellya haaa

      Delete
  6. Oooo kiranya Mellya nie budak sains la yea.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ya sis, budak sains yang curang ke sastera 😅

      Delete
  7. Macam tersama je kita tang suka buka instagram jamu mata tengok gambar orang tapi tak suka post gambar sendiri hehe

    ReplyDelete
  8. boleh tahan banyak jgk soalan nya ya/.....

    ReplyDelete