Saturday, 29 July 2017

My First Althea's Haul


Assalammualaikum.


Its been a while kan. So few days back i had received my parcel from Althea! Yeay! It was my first actually, ni pun sebab lepas tengok box Althea yang super cute and my most wanted item is on sale. hehe Ku relakan RM 99, penuhkan satu cart untuk dapatkan free shipping. Shopping kat Althea ni somehow very addicting, sekali beli rasa nak lagi dan lagi.

Order on Saturday and i got my things on Saturday too through Skynet. Yela, kira cepatla tu, it was shipped straight from Korea tau. haha Excited gila bila dengar abah panggil Skynet datang hihi

What i actually bought from Althea;

Coloring Paints Pack

My most wanted and the reason for my Althea's haul. Dah lama nak ni lepas tengok video dekat Youtube. One box contains few paint packs with different colour and different specialty. Yang bestnya boleh conteng-conteng muka dengan benda ni. hihi how exciting! 

Innisfree Jeju Volcanic Blackhead Out Balm

I thought this one will be in a small size, tapi besar rupanya. Bolehlah nampak macam tahan 5 bulan jugak hahah (are you sure?)


Dinoplatz Dear Brachiosaurus Korean Mulberry Bloating Paper

Sekadar memenuhi cart. haha Entah apala aku membazir. hope it works well.

Another sekadar memenuhi cart is, It's my Brush -Eye shadow brush haha Nampak tak betapa naknya Coloring Paints Pack tu and free shipping? hihi 

So that's all. Memang cute box Althea's 2nd Birthday ni. Boleh simpan barang makeup kan? Or simpan anything special. hihi And all written in Korea, nak tau cara guna. Terpaksalah guna Mr Google Btw cant wait to try my brand new Coloring Paints Pack Mask! Nanti Mell share review. Rest assured definitely will review hihi ❤

Previous Post
Next Post

About Author

18 comments:

  1. Ira tak sabar nak tunggu review tentang innesfree balm tu hehehe

    ReplyDelete
  2. akak blogwalking guna fon.. bila mode mobile tak boleh komen. kena amek web mode bru ada kotak komen ni..

    btw.. yes..!! Althea is very addicting. x pernah lagi beli ngan Althea tapi da few times bukak. nipis da iman ni hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah tulaaa :( sobsob kita nak tukar template responsive balik ni heheh dok mencari template lawa

      Delete
    2. xpe slowly.. hihi but ni macam dah okay je. no need amek web view..

      Delete
  3. Belum pernah shopping di althea lagi. Tapi bila tengok semua produk kat sana terus rasa nak beli. Hehe

    ReplyDelete
  4. Belum berjinak-jinak dengan althea..
    Berbunga-bunga hati kann Mellya bila dapat parcel yang ditunggu-tunggu, hehehe..

    ReplyDelete
  5. Selalu dgr org sebut althea ni especially org yg suka make up. Kak ana belum pernah cuba beli di sini lagi.

    ReplyDelete
  6. memang comel ar box dia semua..

    ReplyDelete
  7. Hahaha makeup punya pasal, relakan aje tengok duit terbang, haha. btw, Coloring Paints Pack tu untuk apa mellya?

    ReplyDelete
  8. Yeayyy....beli brg2 mekap dekat althea memg best kan..

    ReplyDelete
  9. yang main colour2 tu macam best je >,<

    ReplyDelete
  10. takut nak berjinak dengan althea ni takut tiap kali masuk gaji cart penuh je ;P

    ReplyDelete
  11. Ada beza in terms of price between athlea dengan hermo? Postage dia macam mana pulak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. not sure about that though. tapi ada certain item lagi murah dekat hermo compared to althea! but postage mungkin lah kan althea lagi better. so kena bijak memilih la heheh

      Delete
  12. eh cepatnya dapat. kite order selaluuuuu lambat tau. gamaknya skynet area rumah ni kot yg terok . ishh

    ReplyDelete
  13. tak pernah lagi shopping dekat altheas ni.. nanti nak try la :D

    ReplyDelete