Featured Post

Assalammualaikum. Posting yang padat dengan info dan selamba selalunya mampu menarik perhatian pembaca untuk terus membaca dan ...

Continue reading

Monday, 14 August 2017

Sister Diary Facial Mask Review


Assalammualaikum.


Few days back, saja round mall. Actually nak beli cool blog untuk join contest, but favourite flavor abis on that day sobsob. Mellya pun ambil peluang shopping sekejap. And among of the things that i bought, salah satu nya ialah Sister Diary Facial Mask. (Kalau yang follow blog Mellya dari mula confirm tau Mellya pengumpul tegar face mask). Kotak nya yang super duper cute ni membuatkan Mellya beli 4 box yang setiap satu nya mengandungi 2 keping facial mask. Harga? Sekotak dalam lingkungan RM 11. Disebabkan ada offer di Watson, 2 kotak bernilai RM 11 macam tu, buy one free one. 


Face mask buatan Taiwan ini dicipta khas untuk dipasarkan di Jepun, menggunakan formulasi dari Jepun. Ada banyak jenis jugak Sister Diary Mask ni. Mellya cuma beli 4 jenis,  satu mengandungi gold dan hyaluronic acid khas untuk melembap dan menghidrasi and satu lagi mengandungi diamond dan juga arbutin untuk memutih dan melembapkan kulit. Another two, water full hydrating dengan bamboo charcoal. Setiap pack mengandungi 24ml essence mask. 

Close up kotak Sister Diary Mask


Impression: Packaging yang sangat comel. Harga pun sangat berpatutan. 

Gold Hyaluronic acid Mask: Deep moisturizing and intensive hydrating
Ingredients:Water/Gold Foil/Butylene Glycol/Glycerin/Xanthan Gum/Chonorus Crispus Extract/Chlorphensin/Salicylic acid/Sodium Hydroxide/Hydrolyzed Hyaluronic Acid/Royal Jelly Protein and others.
Suitable for: All skin type

Diamond Arbutin Whitening Mask: Enhance skin clarity and whitening
Ingredients: Water/Gold Foil/Butylene Glycol/Glycerin/Trehalose/Gluconic Acid/Rice/Xanthan Gum/Diamond Powder/Chlorphensin/Salicylicacid/Sodium Hydroxide/Hydrolyzed Hyaluronic Acid/Royal Jelly Protein and others.
Suitable for: Uneven skin type

 

Black Diamond + Bamboo Charcoal Mask: Anti dullness
Ingredients: Water/Hydrolyzed Pearl/Xanthan Gum/Butylene Glycol/Glycerin/Trehalose/Gluconic Acid/Rice/Xanthan Gum/Diamond Powder/Chlorphensin/Salicylicacid/Sodium Hydroxide/Hydrolyzed Hyaluronic Acid/Royal Jelly Protein and others.
Suitable for: Combination and dull skin type

Blue Diamond Water full Hydrating Mask: Anti Oxidant
Ingredients: Water/Hydrolyzed Pearl/Xanthan Gum/Butylene Glycol/Glycerin/Trehalose/Gluconic Acid/Rice/Xanthan Gum/Diamond Powder/Chlorphensin/Salicylicacid/Sodium Hydroxide/Hydrolyzed Hyaluronic Acid/Royal Jelly Protein and others.
Suitable for: Dry to very dry type

Cara penggunaan: Selesai membersih, letakkan mask ke wajah biarkan selama 15-25 minit dan pakai moisturizer untuk memastikan penyerapan sempurna. Mask tersebut boleh digosok pada anggota badan untuk tidak membazirkan lebihan essence.

Pros:
  • Muka lebih lembap dan lebih cerah
  • Lebihan essence yang sangat banyak
  • Mudah dipakai
  • Size cukup dengan muka, selesa sebab tak kecik heheh


Recommended? Yes! The extra load essence tu yang best. Lepasni nak beli mask yang ada function lain plak. haha Overall good, So, I give it 🌟🌟🌟🌟 out of 🌟🌟🌟🌟🌟 . Harap review ini membantu korang untuk decide. Mana nak cari? Kat Watson banyak, ada sale mask ni lagi, so better rush. Btw, Thanks for reading. ❤ 

*Disclaimer: This is my personal opinion and humble review based on my experience. I am not paid for this review and I spent my own money on this product. Result may be vary depends on your skin conditions. I am not liable for any problems that might arise from trying out the product I review here.

Previous Post
Next Post

About Author

A Penang blogger, currently working as a freelance writer. For collaborations, feel free to contact me via email fhatinameliamusa@gmail.com. Leave some comments too ❤

12 comments:

  1. anis pun suka sgt kumpul mask, tapi tak pernah gi try yg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. try laa :D hehe kotak dia comey and best jugak mask ni

      Delete
  2. Assalamualaikum Wrmbth
    .
    Salam pagi isnin yang produktif :) Apa khabar sis Mellya

    Dibuat dari taiwan untuk pasaran jepun

    Orang belah sana memang jaga penampilan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam :D hehe kan?? rasa tergugat kita kat sini

      Delete
  3. Best pula tgk mask ni. Kak ana selalu beli dekat guardian je. Nk cuba yg ni pula lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubala sis :D air mask dia memang melimpah tu syok pakai.

      Delete
  4. best kan pakai mask ni.. btw blog berwajah bru yeee! aummm.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi nak bagi cantik macam blog busyra :D

      Delete
  5. menarik facial mask tu. tak pernah cuba beli facial mask, mungkin boleh cuba nanti..

    ReplyDelete
  6. cutenya kotaknya..patut la mellya suka
    JanjiKita

    ReplyDelete
  7. Wahh boleh try ni.. Kita pun suka facial mask.. 😍

    ReplyDelete