Featured Post

Assalammualaikum. Tengah mencari peeling off mask yang best and murah? Facial mask sekeping paling murah RM 7 setiap satu, apa k...

Continue reading

Sunday, 6 August 2017

Self Reward?



Assalammualaikum. 


Its the weekend. haha So yesterday i was busy with Rise Against Hunger event at my workplace. It was tiring but fun though. My first experience. haha Tapi keja Mellya ni simple je, but important tau. Selagi tak cukup 278 boxes yang Mellya tanda, selagi tula production diorang tak boleh stop. From 2 pm till 5 pm, we succeed, packing 60k meals for the needy. Congrats Sunway lol.


My new friends from India. Sonali and Priti. Diorang ni trainee, baru 21. Speaking hindustan la depa ni. Hahah sangat friendly. Get to know them masa pergi seminar Guest Engagement. Pergh trainer asyik panggil Mellya je, entah apa dia bkenan sangat pun tak taulah haha siap pegi demonstration kat depan.


Btw, the main point is, last month Mellya beli shawl and tudung yang sudah sekian lama jadi igauan Mellya. (What the fish?) Kononnya self reward, but i think i had enough, rewarding myself each month lol. Setiap kali shopping, self reward.. Apa kah? haha

New shawl and tudung in my wardrobe,


Tudung Ruffle feathers Marvelous, it cost me RM 89 (not include postage). haha Alhamdulillah tak semahal itik. Itik tu memang tak mampu lah nak beli, sehelai sampai 1K+, i'm not insane yet, nak beli tudung sehelai for that kind of value. hihihi Tudung kualiti kain memang mudah bentuk. 

Bulu-bulu kan sangat comel. Tak sabar gila nak pakai.

Janeshawl by Hanabella. Colour ala red wine. I been eyeing this shawl since few years back. Shawl ni memang nampak macam sesuai pakai time tunang ke apa ke. but daily use pun rasa will be just fine. Cost me around RM 79 not include postage. Shawl material ni memang rasa mudah bentuk plus tebal n berat shawl nya mesti flowy bila pakai. Worth buying.

So that's it. Moral of the story, self reward tu kita beli or kita buat something untuk diri kita lepas kita succeed buat something (meaning that to motivate our self), its not that bila beli or shopping ja, we define it as self rewarding. Bukan ek. As the tudung and shawl Mellya belum try lagi. haha once i wear it definitely gonna post it on ig. HAHA you know what, bila dapat benda yang kita, rasa kepuasan berganda kan. This definitely not self rewarding but.. NAFSU. hihihi adios! ❤

Previous Post
Next Post

About Author

10 comments:

  1. Best pulak kan join event mcm tu. Hopefully lebih byk tempat yg buat mcm ni so blh jugak bantu org yg memerlukan. Hahaha tiap kali shopping mmg self reward yg disalahkan. Pdhl mmg nafsu nak beli pun xD Echa jarang beli tudung. Yg echa guna pun just tudung bawal. Tak reti langsung guna shawl. Huhuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan haha self reward kononnya :P Mellya pun bukan pandai sangat pakai shawl selalu pakai satu style ja, tak retila belit2 cam orang dok buat tuh haha

      Delete
  2. fae belum lagi self reward diri huhuhu I need a break tho, nak pamper diri hihi

    ReplyDelete
  3. Hihi...kalau nak sangat memang self reward la alasan yg paling best haha

    ReplyDelete
  4. Apa salahnya Mellya, nak reward hari-hari pun takda sapa marah, hahaha.

    ReplyDelete
  5. sama lah kita baru je beli tudung ruffle feather ni. Geram sangat tengok bulu2 dia. Comel!

    ReplyDelete
  6. Kalau mampu apa salahnya Mellya kan. Tudung ruffle pun best juga. Adik ipar kak ana suka beli. Kak ana suka tgk je. Hehe.

    ReplyDelete
  7. Beli ikut kemampuan.. tapi seronok kan bila self rewarding ni, terus naik semangat nak buat lebih kerja ...have fun.

    ReplyDelete
  8. jarang beli shawl, ada banyak juga shawl yang dapat hadiah dari review dan kawan-kawan. best bila dapat self reward nih. memberi satu kepuasan pada diri.

    ReplyDelete