Atasi Masalah Kulit Sensitif dengan A Drop of Lush Multipurpose Lotion by Ranessa - A box of Crayon

Latest

Monday, 29 January 2018

Atasi Masalah Kulit Sensitif dengan A Drop of Lush Multipurpose Lotion by Ranessa


Assalammualaikum.


Mellya sejak kecil lagi kulit memang sangat sensitif. Kena habuk, gigitan serangga sikit je pun mesti akan jadi gatal-gatal and merah-merah satu badan. Time jadi tu mulalah kelam-kabut cari ubat sapu. Dulu kalau jadi macam tu kalut, rushing gi klinik. Sekarang tak payah dah sebab dah ada lotion daripada Ranessa ni. hehe

 Drop of Lush Multi-purpose Lotion dihasilkan di Australia ini bukan setakat meredakan kulit sensitif tapi juga sangat sesuai untuk pelbagai masalah kulit yang lain seperti ruam, eczema, radang kulit dan lain-lain. Size dia yang tak begitu besar ni very handy, memang mudah and senang nak dibawa kemana saja. Pastu bau dia pun sedap dibau, ala-ala aromaterapi gitu uols. 

Info Penting:

🍃100% bebas kimia, alkohol, bahan pengawet
🍃 Gabungan minyak kelapa dara, minyak zaitun dan essential oil terpilih
🍃 Formula baru ada tambahan shea butter dan aloe vera utk lembapkan kulit
🍃 Tidak berminyak atau melekit
🍃 Dalam pump bottle yang mudah digunakan


Texture berminyak sebab tengok ingredients pun berasaskan minyak kan (oil). Bau pun macam segar, minyak angin gitu. hehe Boleh pakai sebagai pelembap lepas mandi. Sebotol mengandungi 50ml boleh tahan untuk sebulan kalau pakai hari-hari. Kira okay lah kan dengan kelebihan nya pelbagai guna atau multipurpose ni sangat berpatutan dengan harga yang ditawarkan. Terbaik dari Ranessa ni. 



Antara kandungan penting Lotion Ranessa : 
Extra virgin coconut oil, Aloevera, Olive Oil, Shea Butter, Lavender Oil, Tea tree oil, Eucalyptus oil, Pogosteman Cablin Oil, Citrus Paradisi Seed Oil dan Citrus Lemon Oil. 

Cara penggunaan: Picit and sapu pada kawasan bermasalah. Boleh je sapu seluruh muka dan badan.


Korang nak tau tak, lotion Ranessa ni bukan setakat boleh disapu untuk merawat masalah kulit, tapi boleh juga pakai sebagai insect repellant tau! Mellya memang selalu sapu lotion ni dulu before kuar jogging dekat taman. Besalah, kawasan pokok-pokok ni macam-macam serangga ada terutama Nyamuk. Sapu je kat kaki tangan, muka pun boleh tau ! Adik Mellya pun menumpang jugak. Sakan dia picit  A Drop of Lush Multi-purpose Lotion Mellya ni. 


Kalau siapa2 berminat dengan lotion aromaterapi ni korang bolehlah tengok di instagram atau FB page Myranessa&Co. Banyak review daripada pengguna Lotion Aromaterapi ni tau yang korang boleh tengok. Nak cepat whatsapp je terus ke 013-5632009  atau click untuk shopping online di shopee: https://shopee.com.my/myranessaHarga satu botol RM69 je tak mahal sangat pun, berbaloi pakai sebab sangat multipurpose hehe However bahan yang digunakan 100% natural jadi korang yang sensitif terhadap bahan natural ni ada baiknya patch test dulu seblum pakai. Btw, rating for this multipurpose lotion sememangnya 4/5 di mata Mellya hehe Thumbs up ❤

Instagram: @myranessa.co
FB page: https://www.facebook.com/myranessa.co/
Mobile: 013-5632009
Shopee: https://shopee.com.my/myranessa

*Disclaimer: This is my personal opinion and humble review based on my experience. I am not paid for this review and I spent my own money on this product. Result may be vary depends on multiple factors and your skin conditions. I am not liable for any problems that might arise from trying out the product I review here.

No comments:

Post a Comment