In Love with Rose Cleansing Oil by Reverie Touch Hq - A box of Crayon

Latest

Sunday, 11 November 2018

In Love with Rose Cleansing Oil by Reverie Touch Hq


Assalammualaikum.
Hi uols! Jatuh Cinta pada Rose Cleansing Oil by Reverie Touch Hq? Sapa yang jatuh cinta? Mellya jatuh cinta? haha Oh ya, sebelum tu bagi mereka yang belum tahu sapa yang memerlukan cleansing oil dalam rutin penjagaan kulit muka, cleansing oil sesuai untuk semua jenis kulit wajah terutamanya oily skin, because oil clings to oil. Dan juga bagi mereka yang belum tahu apa fungsi cleansing oil ni yang sebenarnya, cleansing oil ialah sejenis minyak yang digunakan untuk membersihkan makeup dari wajah. Penting tau, sebab sisa makeup yang tak tertanggal boleh menyebabkan pelbagai jenis masalah kulit seperti jerawat dan lain-lain. 

So, baru-baru ni, Reverie Touch telah menghantar satu set product untuk Mellya cuba (dalam set tu ada dua face mask, spatula, brush, bowl dan juga Rose Cleansing Oil ni). Mellya memang excited sangat nak cuba sebab packaging dia yang pinky and cute ni. Yelah first impression is important ya haha perempuan kan memang pantang nampak yang cam comey cute pink2 pulak tu. 
Rose Cleansing Oil ni dalam bentuk botol plastic, dengan pump. Jadi lebih hygienic compared to those cleansing oil yang kita kena tuang ke tapak tangan tu which is bukan saja tak hygienic, susah jugak nak tuang takut terlajak tuang hahaha (pengalaman sentiasa mengajar Mellya.. muahaha) Each bottle consist of 150ml which i think quite a lot and can tahan maybe around 1 months lebih? (For heavy makeup user lah kot kan? I think for cleansing oil, small amount of it is enough ady).lol 

So Reverie Touch claims that cleansing oils are great for all skin types especially oily skin sebab it could help to cling on the bad oils and leaving the good oils on your face. Sounds legit right? Sebelum ni Mellya pernah pakai cleansing oil (and u guys already knows that my skin kadang-kadang breakout jugak). The first attempt buat Mellya rasa cam "okay i wont try cleansing oil anymore, haha maybe sebab the oil felt thick and uneasy on my skin". Till then i use the cleansing oil to clean my brushes muahaha
Lepas tu barulah cuba nasib dengan Reverie Touch: Rose Cleansing Oil ni. Let's see the ingredients first yeaa... Rose Cleansing oil by Reverie Touch consist of; Olive Oil: intense anti-oxidant-rich moisture , hydrates skin, renewed texture and exceptional suppleness and Jojoba Oil:  provide moisture to dry skin,  reduce appearance of fine lines and wrinkles by promoting skin renewal. The rose scent comes from rose hip oil.
Cara penggunaan: So langkah mudah, Guna tangan yang kering, picit sedikit pada telapak tangan dan urut lembut pada wajah. Tambah sdikit air (emulsify to dissolve makeup), bilas dengan air.

Review

The lightest cleansing oil i ever tried. Bau rose tu is a yes! Sebab dia contains rosehip oil which is very nice yeah. Tak rasa "berlemuih" bak kata orang utara (which means does not felt uneasy or messy dekat kulit... sangat selesa). And it does remove makeup quite well adala sikit2 sisa but acceptable. For those yang ada masalah acne prone skin like me,  i would suggest you to try this babe! The ingredients are low comedogenic. But....Okay not sure apa masalah pump ni haha but somehow dia macam leaking, oil still come out for no reason kalau terbalik or apa ka.. so takut tumpah kalau bawak pegi travel, better transfer to a smaller bottle which u can find them dekat mr diy, daiso or whatever. 
I manage to test on my makeup swatches to show the real result

Recommended? I would say yes for those yang nak cuba cleansing oil buat pertama kali especially yang ada masalah kulit jerawat tuh, good news for you, you can try this one.. yeay! So each bottle harganya RM 69 setiap satu, and i think it is quite pricey for beginner. But no worries, the result , not bad at all.. Kalau nak bagi rating i would give it 8 out 10 because of the lightness and efficiency. Another 2 points is cut due to the pump which cause leaking and also some times i need to use it twice to clean my makeup especially lip matte. hehe 

So this end my review, i had tried another two products from Reverie Touch too; Rosy Glow Face Mask and also Green tea Fresh Face Mask and will review them, maybe in the next post. Thanks for reading peeps ❤

Facebook: https://www.facebook.com/reverieorganicsmy/
Instagram: https://www.instagram.com/reverietouchhq/
Mobile: 01128511493

9 comments:

  1. Sebelum pernah juga try cleansning oil tapi jenama lain la. Memang kulit kinah terus breakout. Macam tak berapa sesuai guna cleansing oil tu. Tengok yang ni macam best je, bolehlah risik nanti☺

    ReplyDelete
  2. wow macam menarik ni , boleh try lepas ni

    ReplyDelete
  3. Wahh kira ok la tu tak buat iritasi kulit. Yang penting makin lembab. Takut taw pakai lepastu kulit makin kering. Mmg pangkah klu produk mcmtu.

    ReplyDelete
  4. nampak best jer..nanti nak cuba jugak la bila cleanser yg ada habis nanti

    ReplyDelete