Innisfree Jeju Volcanic Blackhead Out Balm Review - A box of Crayon

Latest

Tuesday, 21 November 2017

Innisfree Jeju Volcanic Blackhead Out Balm Review


Assalammualaikum.



Innisfree Jeju Volcanic Blackhead Out Balm ni Mellya beli melalui Althea, entry pertama Althea boleh baca di sini. Semuanya disebabkan oleh terpengaruh dan sekadar nak cukupkan barang untuk dapat free shipping. haha 


Innisfree Jeju Volcanic Blackhead Out Balm 


Okay product Korea ni actually dalam box, tapi box tu entah dekat mana Mellya simpan. Haha cari-cari tak jumpa. So dapat tunjuk balm nya jelaa box xda. Tapi kalau nak tunjuk pun, penat je... sebab tulisannya dalam bahasa Korea. Bukannya kita faham pun kan hahaha Harga satu ni supposed to be RM 30 but dekat Althea kita boleh dapat cuma RM 21 je. Murah kan? tapi ada jugak orang cakap dekat Hermo lagi murah? hahaha so korang check jela sendiri ye?


Every tub ada 30g. Expiry date 12 months after opened. Boleh check dekat bawah tub ni. It was claimed that this balm consist of jeju volcanic scoria, yang mampu mencairkan and menyerap sebum atau kotoran yang menyumbat liang pori tanpa menggunakan proses extraction. So let see if it works.



Sepanjang Mellya guna, yes boleh lah nak cakap semua keluar tak, but the one on the surface, hilang or came out together with the balm. haha Here are my opinion:

Pros:
  • Light consistency and a bit oily bila cair atas kulit. 
  • Senang juga nak sapu sebab bila gosok dekat muka baru dia melt. 
  • Not sticky.
  • Succeed dissolved blackheads and whiteheads on the surface.

Cara penggunaan: Sapu pada kawasan blackhead atau whitehead, gosok dan urut selama beberapa minit. Lama-lama pun tak pa, then cuci dengan air suam or cleanser. 

Cons:
  • A little bit unhygienic sebab dia tak provide scoop or anything untuk digunakan. 
  • Dont expect your blackhead/whitehead to be gone in the first try, might takes couple times baru dissapear.
  • Bau wax tak berapa nak best and greasy.
  • Not efficient for deep pores cleansing.

Repurchase?
Hmm not a must. Rasanya satu tub ni pun tak pasti bila nak habis haha sebab Mellya suka something yang cepat nampak effect. It is effective untuk blackhead yang dekat surface, bukan yang deep down in the pores. However, worth trying. Boleh lah nak try.Yang penting rajin pakai. hehehe 

Dah cuba? Korang pakai okay tak? ❤


*Disclaimer: This is my personal opinion and humble review based on my experience. I am not paid for this review and I spent my own money on this product. Result may be vary depends on your skin conditions. I am not liable for any problems that might arise from trying out the product I review here.

5 comments:

  1. pernah guna dulu tapi lepas tu tukar pada produk lagi

    ReplyDelete
  2. product Innisfree best2 jugak kan.. xde loyal pun pakai selalu tapi pernah cuba and menarik2 semuanya =)

    ReplyDelete
  3. thanks sharing mellya...
    kak pip suka beli kat hermo, tapi kalau kat althea ada promo, kak pip layan nanti.

    ReplyDelete
  4. Best baca review produk Korea..
    Macam-macam skincare ada kualiti hampir / setanding produk Eupope..
    The best part harga lebih murah, I like!

    ReplyDelete
  5. Ada satu in my drawer. Love the green tea serum but utk this Balm, not to my liking.Sorry innis. Hihi..

    ReplyDelete